esignly_logo

Hoe beïnvloedt stress de productiviteit?

image

Een bedrijf runnen kan moeilijk zijn. Stress kan door veel dingen worden veroorzaakt. Stress kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder het naderen van deadlines, conflicten met collega's en een lange takenlijst. Het maakt niet uit wat de reden voor je stress is, het is zeker onaangenaam. Er zijn veel problemen die stress kan veroorzaken, zoals burn-out en productiviteitsverlies. Het is belangrijk om eerst de stress die je ervaart te identificeren en te bepalen wat het is. Begrijpen hoe stress uw productiviteit kan beïnvloeden en hoe u burn-out kunt voorkomen, is de eerste stap om te begrijpen hoe stress uw productiviteit beïnvloedt.

Tijdsbeheer

Positief is dat je misschien merkt dat een beetje stress je kan motiveren om goed te presteren als je onder druk staat. Als je te gestrest bent om een taak op tijd af te ronden, is dat iets anders. Het is belangrijk om de energie en tijd die je hebt te gebruiken om vooruit te komen en je doelen te bereiken.

Als je gestrest bent door te veel dingen, is het mogelijk dat je niet weet waar je moet beginnen. U kunt tijd verliezen en deadlines missen, waardoor u kostbare tijd kunt verliezen. Dit kan worden opgelost door het werk dat u doet te beperken en bij te houden hoe lang het duurt om projecten te voltooien. Het kan zijn dat je jezelf onrealistische doelen stelt, wat kan leiden tot meer stress.

Geen focus

Een van de belangrijkste manieren waarop stress uw productiviteit kan verminderen, is door u de focus te laten verliezen. Focus is de sleutel tot productiviteit. U kunt belangrijke details vergeten of moeite hebben met het verwerken van nieuwe informatie die u hoort en leert.

Het is mogelijk om stress te verminderen en jezelf te helpen. Het maakt niet uit of je er last van hebt, je moet het oplossen voordat je je op iets anders kunt concentreren. U kunt overwegen om extra stressfactoren uit uw leven te verwijderen, zoals e-mail, waarschuwingen voor mobiele telefoons, televisie of e-mail. U kunt uzelf helpen concentreren door geen e-mails te lezen terwijl u aan een belangrijke opdracht werkt.

Uw kantoorruimte opruimen

Marvin Magusara van Henfield Storage zegt dat buitensporige rommel op kantoor een groot probleem is voor werknemers op het werk. Naarmate documenten zich ophopen, worden nieuwe kantoorbenodigdheden besteld om ze te vervangen. Als er niet goed met oudere kantoormaterialen wordt omgegaan, kunnen ze de kantoorruimte rommelig achterlaten met papier en andere materialen. In dergelijke gevallen kan het gebruik van elektronische handtekeningen een verstandig idee zijn, omdat het kantoor helpt om extra documenten te verwijderen en papierloos te werken.

Dit kan leiden tot rommel die voor afleiding en ongemak zorgt, wat uiteindelijk leidt tot een stressvolle werkomgeving. Werknemers moeten er altijd aan denken om hun kantoren op te ruimen door oude en/of versleten materialen naar de daarvoor bestemde opslagruimte te brengen.

Dit zal u helpen uw kantoor te organiseren, de focus te verbeteren en het comfortabeler te maken. Het helpt ook om belangrijke documenten op de juiste manier te ordenen en te archiveren. "

Negatieve effecten op uw gezondheid

Stress kan veel negatieve effecten hebben op je gezondheid. Stress kan leiden tot hoofdpijn, angst, depressie, vermoeidheid, prikkelbaarheid en pijn op de borst. Mijn familie heeft angst en pijn op de borst ervaren als bijwerkingen van stress.

Een afname van de productiviteit zal het gevolg zijn van een afname van uw gezondheid, zoals u zich misschien kunt voorstellen. Maar u moet uw gezondheid niet door uw werk in de weg laten staan. U moet zich eerst concentreren op uw gezondheid en de stressoren verwijderen.

Slaap meer, eet beter en beweeg regelmatig. Praat met uw arts om manieren te bespreken om stress te verminderen en uw algehele gezondheid te verbeteren. Als uw stress slopend is geworden, moet u een professional in de geestelijke gezondheidszorg raadplegen, zoals Pacific Psych Centers.

Burn-out voorkomen?

Burn-out is een andere manier waarop stress je productiviteit kan beïnvloeden. Burn-out kan worden veroorzaakt door extreme stressniveaus. Dit is iets wat je moet vermijden. Hier zijn enkele ideeën:

Zorg voor een realistisch schema

Burn-out kan worden veroorzaakt door te veel dingen in korte tijd te proberen. U kunt uw taken prioriteren en een realistisch plan maken waarmee u uw tijd kunt beheren.

Je moet eerlijk zijn over wat je kunt doen en hoeveel tijd per dag. Houd een duidelijke agenda bij om te voorkomen dat u overweldigd raakt.

Identificeer de hoofdoorzaken van stress

Het is belangrijk om uw stresstriggers te begrijpen. Ik denk aan twee dingen die mijn stress veroorzaken: te veel werk en werken met lastige klanten. Het is ook iets waar ik een hekel aan heb als het tijd is om taken te voltooien. Zodra u uw stresstriggers beter begrijpt, kunt u selectiever worden met betrekking tot de mensen met wie u werkt, welke taken u doet en hoe uw werkplek wordt beheerd.

Delegeren

Je moet ook verantwoordelijkheden toewijzen. U kunt een aannemer of teamlid inhuren aan wie u regelmatig taken zou kunnen delegeren. Admir Salcinovic, mede-oprichter van PriceListo, zegt dat zelfs als je een solopreneur bent, het belangrijk is om je tijd en energie niet te beperken.

Geplande pauzes

Plan regelmatig downtime, zodat u een pauze niet vergeet. Burn-out kan ontstaan door langdurig non-stop werken. Het is belangrijk om elke dag dezelfde begin- en eindtijd voor uw werkdag te hebben. Er zullen momenten zijn dat u meer moet werken dan normaal. Probeer dit echter niet dagelijks te doen.

U moet uzelf toestaan om gedurende de dag lange pauzes te nemen en ook om de paar maanden vakantie of weekends te hebben. Je hoeft niet op vakantie. U kunt kiezen voor een weekendje weg of een ontspannende staycation.

Creëer uw eigen voordelenprogramma

U kunt zich uitgeput voelen en niet in staat zijn om vrij te nemen vanwege financiële of tijdsbeperkingen. Zelfstandigen vinden het misschien moeilijk om vrij te nemen, vooral als ze er niet voor betaald krijgen.

Om burn-out te verminderen, moet u vooruit plannen en een deel van uw maandelijkse inkomen opzij zetten. Je kunt het geld gebruiken om je secundaire arbeidsvoorwaardenpakket op te bouwen of geld opzij zetten voor 'betaalde vakantie'.

U kunt uw bedrijf automatiseren door strategieën en een plan te maken voor het delegeren van taken wanneer u weg bent. U hoeft zich geen zorgen te maken als u een week vrij neemt.

Conclusie

We weten nu hoe stress de productiviteit kan beïnvloeden. Het is redelijk om te stellen dat we allemaal verschillende oorzaken van stress in ons leven onderzoeken. Hoewel het tijd kan kosten om stress te verminderen, zijn er enkele dingen die u kunt doen om het te versnellen. Deze tips helpen je om stress te verminderen en burn-out te voorkomen.

Wilt u meer informatie over onze diensten? Praat met onze adviseurs!