esignly_logo

Alles wat u moet weten over e-handtekening voor onroerend goed

image

Elektronisch ondertekenen is sneller, efficiënter en gemakkelijker dan het gebruik van traditionele handtekeningen. eSignatures bieden een naadloze digitale ervaring in een breed scala. Het is niet verwonderlijk dat E-handtekeningen in onroerend goed standaard zijn geworden.

Hoewel u in het verleden misschien software voor digitale handtekeningen hebt gebruikt, zijn er nog steeds vragen. Is eSignatures bijvoorbeeld veilig? Zijn elektronische handtekeningen legaal? Of welk eSignature-platform werkt het beste voor mij?

Dit bericht zal al je vragen beantwoorden. Laten we eerst kijken naar wat diensten voor elektronische handtekeningen eigenlijk zijn voordat we ingaan op de veelgestelde vragen.

Wat zijn E-handtekeningen?

Een elektronische handtekening is een elektronische versie van een papieren handtekening. Met een e-handtekening kan de ondertekenaar een geluid, symbool of proces koppelen aan een digitale overeenkomst. De digitale handtekening betekent dat de ondertekenaar akkoord gaat met de voorwaarden van het contract. e-handtekeningen werken net als handtekeningen in inkt, maar zijn digitaal.

Hoe werkt een elektronische handtekening?

Software voor elektronische handtekeningen is vereist voor eSigning. U hebt de juiste software nodig om documenten met elektronische handtekeningen te maken en te ondertekenen, ongeacht of deze stand-alone is of geïntegreerd in een backofficeplatform.

Nadat u uw E-handtekeningsoftware heeft gekozen, kunt u een digitaal document maken. U kunt velden voor E-handtekeningen plaatsen waar u het bedrijfsdocument wilt laten ondertekenen. Met deze velden kunnen mensen juridische documenten ondertekenen door hun handtekening te plaatsen.

Nadat u alle velden van eSignature heeft ingevuld, kunt u het document naar ondertekenaars (klanten of agenten) sturen. Het document kan door de ondertekenaar worden ondertekend vanaf elke locatie, op elk moment en op bijna elk apparaat.

Zodra iedereen het document heeft ondertekend, ontvang je een melding. U kunt het e-ondertekende document vervolgens naar een andere persoon sturen die het nodig heeft. Sommige eSignature-software slaat het document automatisch op in de cloud. Zo vindt u het document snel terug wanneer u het nodig heeft.

Zijn elektronische handtekeningen wettelijk hetzelfde gewicht als handtekeningen met inkt?

Federale wetgeving geeft e-handtekeningen hetzelfde wettelijke gewicht en wettelijk gewicht als handtekeningen met inkt.

In 1999 werd de Uniform Electronic Transmission Act (UETA) aangenomen. Deze wetgeving gaf e-handtekeningen dezelfde juridische geldigheid als papieren handtekeningen. De UETA verplichtte elke staat om de wetgeving aan te nemen om e-handtekeningen geldig te maken in hun staat. Deze wetgeving werd door de meeste, maar niet alle, staten aangenomen.

De Electronic Signatures in Global and National Commerce Act (ESIGN) werd in 2000 aangenomen. Het standaardiseerde e-handtekeningen en erkende dat eSigning zowel nationaal als internationaal geldig is. Door deze wet hebben elektronische handtekeningen in alle 50 staten en elk ander land hetzelfde wettelijke gewicht als handtekeningen met inkt.

Vraag een gratis schatting aan of praat met onze Business Manager!

Zijn elektronische handtekeningen veilig?

U denkt misschien dat er met elektronische handtekeningen kan worden geknoeid omdat het digitale handtekeningen zijn. Het zou toch niet moeilijk moeten zijn om een digitale handtekening voor iemand te maken?

Het is veel gemakkelijker om een e-handtekening te wijzigen dan handtekeningen in inkt. In de juiste eSignature-software worden verschillende niveaus van beveiligingsfuncties opgenomen, zoals een tijdstempel en een veilige digitale handtekeningcertificaat-ID. Het is moeilijk om een eSigned-bestand te wijzigen zonder een spoor achter te laten.

Het is gemakkelijk om papieren documenten te verliezen of kwijt te raken. U kunt ook elektronische documenten meenemen en wijzigen zonder dat iemand het weet. Bij e-ondertekende documenten is dit niet mogelijk. E-ondertekende documenten kunnen zelfs veiliger zijn dan traditionele papieren documenten als ze over de juiste beveiligingsfuncties beschikken.

Hieronder staan de voordelen van e-handtekening:

eSignature biedt voordelen voor uw makelaardij, klanten en agenten. Dit zijn de belangrijkste voordelen van oplossingen voor elektronische handtekeningen.

Handiger

Software voor elektronische handtekeningen heeft een groot voordeel: het is handiger. Klanten hoeven geen afspraken te maken om agenten te ontmoeten om papieren documenten te ondertekenen. In plaats daarvan kunnen klanten overal en altijd op elk apparaat ondertekenen.

Agenten zullen eSignatures ook handiger vinden. Agenten worden vaak overweldigd door werk en hebben niet de tijd om klanten persoonlijk te ontmoeten telkens wanneer een document moet worden ondertekend. Agenten kunnen digitale certificaatdocumenten naar klanten sturen met eSignature. Hierdoor kunnen ze zich concentreren op belangrijkere taken.

sneller

E-handtekeningen werken ook sneller dan traditionele handtekeningen in inkt. U moet het document met de vereiste digitale handtekening op papier maken, het vervolgens afdrukken, ondertekenen met klanten, terugsturen naar kantoor en scannen of verzenden. Je kunt fouten maken en moet opnieuw beginnen. Dit kan leiden tot tijdverspilling of zelfs dagen.

U kunt eenvoudig een document voor elektronische handtekeningen maken met eSignature en dit vervolgens ter ondertekening verzenden. Nadat het is ondertekend, kunt u het naar de plaats sturen waar het nodig is. Een oplossing voor digitale handtekeningen kan tijd besparen en u dagen en zelfs weken besparen in vergelijking met traditionele handtekeningen. Met eSignature kan uw team sneller deals sluiten en transacties sneller verwerken, wat leidt tot een hogere groei van de brokerage.

Betere organisatie

Een ander voordeel van eSignatures is de verbeterde organisatie. Traditionele handtekeningen kunnen veel papieren documenten maken. Deze documenten kunnen worden opgeslagen in archiefkasten, op bureaus worden gestapeld of worden gescand. Het kan moeilijk zijn om deze low-tech opslagopties te organiseren. Het kan moeilijk zijn om het juiste artikel te vinden wanneer u het nodig heeft.

De beste eSignature-software moet een centrale, cloudgebaseerde opslag voor documentbeveiliging hebben. De software slaat een eSignature-document automatisch op in de cloud wanneer u het aanmaakt. Dit maakt het gemakkelijk om het document dat u zoekt te vinden wanneer u het nodig heeft. U hebt ook vanaf elk apparaat toegang tot uw downloaddocumenten via cloudgebaseerde opslag.

Kosten verlagen

eSignatures zijn een geweldige manier om geld te besparen en uw makelaardij beter te organiseren. Traditionele inkthandtekeningen hebben papier, inkt en printers nodig. Ze vereisen ook scannen, afdrukken, verzenden en vele andere benodigdheden. Deze benodigdheden kunnen snel oplopen en uw makelaardij duizenden kosten.

Het enige dat u nodig hebt om een e-handtekening te maken, is de eSignature-software. Dit elimineert de noodzaak om papieren documenten af te drukken, te ondertekenen, te verzenden en op te slaan.

Hoe kunnen we E-handtekeningen implementeren?

U hebt eSignature-software nodig om eSignatures in uw makelaardij te implementeren. Er zijn twee opties voor deze software: standalone eSignature-software of een backofficeplatform met ingebouwde elektronische handtekeningen.

Standalone software voor e-handtekeningen

Standalone eSignature-software ondersteunt geen eSignatures. Met de software kunt u documenten met elektronische handtekeningen maken en deze laten ondertekenen.

Het enige probleem met standalone eSignature-software is het onvermogen om informatie uit andere backofficesystemen te halen. Uw team moet handmatig transactiegegevens, boekhoudgegevens of andere backoffice-informatie invoeren. Handmatige gegevensinvoer kan tijdrovend en foutgevoelig zijn, wat tot meer werk voor uw team zal leiden.

Vraag een gratis schatting aan of praat met onze Business Manager!

Compleet backoffice-platform met ingebouwde e-handtekeningen

Een andere optie is om eSignatures te gebruiken in uw backoffice. Het volledige backofficeplatform zal modules bevatten die alle aspecten van uw backoffice kunnen beheren, inclusief transactiebeheer, boekhouding en provisieberekening. De software omvat het maken van eSignature-documenten en eSigning.

Alle informatie die u nodig heeft om een document voor elektronische handtekeningen aan te maken, bevindt zich al in uw eSignature-software. De software bespaart uw team tijd door de gegevens automatisch op te halen en in te voeren. De software kan de gegevens automatisch voor u vinden en invoeren. Deze software bespaart tijd, stelt uw team in staat meer transacties af te handelen en helpt uw makelaardij te groeien.

Wikkel het in

Oplossingen voor e-handtekeningen zijn een geweldige manier om tijd te besparen, kosten te verlagen, beter te organiseren en de klantervaring te verbeteren. E-handtekeningen zijn legaal als handtekeningen in inkt. E-handtekeningen zijn ook veiliger dan traditionele papieren handtekeningen.

U kunt ervoor kiezen om een standalone oplossing voor eSignatures te gebruiken, maar een effectievere optie is een backofficeplatform met eSignatures. Een compleet backofficeplatform bespaart u tijd, vermindert fouten en stelt uw team in staat meer elektronische transacties te beheren.