esignly_logo

Elektronische handtekeningen hebben 4 voordelen:

image

Naarmate de technologie vordert, worden papieren steeds minder relevant en zijn organisaties begonnen alle belangrijke documenten digitaal op te slaan. Het maakt niet alleen de extra ruimte voor hen vrij, maar maakt ook verschillende processen voor hen gemakkelijker. Een toevoeging die de behoefte aan papier nog meer heeft verminderd, is e-handtekening. Het verwijst naar gegevens die in elektronische vorm beschikbaar zijn en die zijn verbonden met andere gegevens in elektronische vorm en die een handtekening nodig hebben voor verificatie. Een elektronische handtekening is niet hetzelfde als een digitale handtekening en heeft een vergelijkbare juridische status als een papieren handtekening. Terwijl sommigen aarzelen om e-handtekeningen te gebruiken, zijn anderen ze al begonnen te gebruiken voor zakelijke en privétransacties. Als u nog steeds niet hebt overwogen om e-handtekeningen te gebruiken, kunnen deze voordelen van gedachten veranderen.

Het is erg makkelijk

Het belangrijkste voordeel van e-handtekening is dat het heel eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken is. In plaats van documenten te mailen of op te stellen, kunt u nu documenten direct in uw e-mails krijgen en ze meteen elektronisch ondertekenen. Om een e-document te ondertekenen, heeft u een app voor e-handtekeningen nodig. Er zijn verschillende apps waarmee u uw digitale documenten kunt ondertekenen. eSignly is er een van en het is vrij eenvoudig te gebruiken. Het is ook behoorlijk veilig en kan op elk apparaat worden gebruikt. De app kan u ook helpen bij het beter beheren van uw PDF-documenten.

Het is veiliger dan een papieren handtekening

Sommige mensen denken dat het gebruik van e-handtekeningen een slecht idee is omdat het niet veilig is en een digitaal document gemakkelijk kan worden gehackt. Dat is helemaal niet het geval; in feite zijn elektronische handtekeningen zoveel veiliger dan papieren handtekeningen. Wanneer u een digitaal document ondertekent met een elektronische handtekening, slaat deze traceerbare informatie op. Dat betekent dat zelfs als het wordt geschonden, u een bewijs hebt van op welk moment het document is ondertekend en op welke locatie het is ondertekend. Dat kan toch niet met een papieren handtekening? Daarom heeft u liever een e-handtekening.

Het is erg handig voor organisaties

Veel bedrijven, vooral op hogere niveaus, hebben dagelijks te maken met buitenlandse partners en klanten. Een dergelijk proces vereist vaak het ondertekenen van documenten en autorisaties. In zo'n scenario kan het inpakken van documenten veel tijd in beslag nemen. Ook al zijn er snelle pakketdiensten beschikbaar, je zult toch minstens een dag moeten wachten. Dat is waar e-handtekening een tijdsbesparing wordt. In plaats van de pakketdocumenten per koerier, kunt u ze gewoon scannen en e-mailen. Daarna kunt u zich aanmelden met elke toepassing voor elektronische handtekeningen en het proces dat dagen in beslag nam, is binnen enkele minuten voltooid.

Het kan uw klantervaring verbeteren

Een elektronische handtekening maakt het niet alleen makkelijker voor uw bedrijf, maar ook voor uw klanten. Er is geen betere manier om de klantervaring te verbeteren dan hun interactie met u gemakkelijker te maken? Klanten komen eerder terug als u hun tijd en moeite bespaart. Het zal u ook helpen merkloyaliteit te verdienen, en dat is hoe e-handtekeningen uw concurrentievoordeel kunnen blijken te zijn.

Voor een gratis schatting of praat met onze Business Manager!