esignly_logo

Zes redenen waarom uw initiatieven voor digitale transformatie zouden kunnen mislukken

image

Tenzij u onder een steen leeft, zult u het ermee eens zijn dat de COVID-19-pandemie de innovatie in de manier waarop we werken heeft gestimuleerd. Elke organisatie heeft de levensvatbaarheid van telewerkers beoordeeld en haar investeringen in kantoorruimte heroverwogen.

Digitale transformatie, zoals elektronische handtekeningen en digitale documentatie, is ongetwijfeld een belangrijk onderdeel bij het reageren op verstoringen in werk- en bedrijfsecosystemen. Dit is het proces van het creëren of opnieuw vormgeven van nieuwe bedrijfsactiviteiten met behulp van digitale technologieën om te voldoen aan de verwachtingen van de klant en de markt.

De digitale transformatie omvat doorgaans:

  • Kosten verlagen
  • Processen automatiseren
  • Gebruikerservaring verbeteren
  • Nieuwe technologieën geïmplementeerd
  • Verander de cultuur van uw bedrijf

Het verandert de manier waarop organisaties werken. Er zijn tegenwoordig veel samenwerkingsplatforms waarmee externe werknemers de projectbewaking kunnen stroomlijnen en de efficiëntie kunnen verbeteren.

Organisaties optimaliseren hun processen en systemen, waardoor ze interoperabel en flexibel genoeg zijn voor betrouwbare business intelligence en toekomstig succes. Dit is de reden waarom digitale transformatie zo belangrijk is.

Het is echter allemaal niet zo eenvoudig.

Volgens onderzoek heeft 80% van de bedrijven hun plannen voor digitale transformatie tegen 2020 versneld. 76% investeert nu in opkomende technologie. Ondanks de indrukwekkende statistieken, is het belangrijk om in gedachten te houden dat 70% van de digitale transformaties mislukt.

Bovendien kan slechts 5% van de organisaties die betrokken zijn bij digitale transformatie de verwachtingen die ze stellen, bereiken of overtreffen. Wat zijn de oorzaken van dit falen? In dit artikel wordt meer uitgelegd.

Zes redenen waarom uw inspanningen op het gebied van digitale transformatie mislukken

Hoewel digitalisering bedrijven veel kansen biedt om te innoveren en hun bedrijf te laten groeien, kan bureaucratie de besluitvorming vertragen. Om zelfs de eenvoudigste ideeën te accepteren, zijn er veel hoepels om door te springen. Dat is echter niet alles. Er zijn zes belangrijke uitdagingen voor bedrijven wanneer ze digitaal transformeren.

1. Niet duidelijk zijn over de einddoelen

Wat wilt u digitaal doen om uw bedrijf te transformeren? Wilt u al uw processen automatiseren Bent u op zoek naar een meer afgelegen werkomgeving voor uw medewerkers? Bent u op zoek naar een digital-first klantervaring voor uw klanten?

Wat uw doel ook is, het is belangrijk om een duidelijk plan te hebben voordat u een actieplan kunt uitvoeren. Zonder een duidelijk doel zul je geen resultaten zien als je transformatie-inspanningen probeert te implementeren omwille van het doel. Dit concept kan niet van de klif worden gegooid.

Deze doelstellingen kunnen zijn het digitaliseren van het operationele model van een organisatie, het lanceren van nieuwe producten en diensten of het vergroten van de interactie met externe partners via digitale kanalen.

Nike had één doel. Ze wilden meer gericht zijn op klanten. Ze moesten de manier waarop ze data-analyse gebruikten drastisch veranderen om meer over klanten te weten te komen en de verkoopconversies te verhogen.

Dankzij hun nieuwe analytische aanpak konden ze conceptstores openen, de lidmaatschapsmogelijkheden vergroten en het online en offline winkelen verbeteren. Hun aandelenkoers steeg na twee jaar van $ 52 tot bijna $ 88.

Mark Taylor, de directeur, stelt voor dat je niet vaag moet zijn in het proces van het stellen van doelen. In plaats daarvan moet u doelen stellen, zoals het aantal campagnes dat elke maand wordt uitgevoerd, het percentage transacties dat van het ene kanaal naar het andere wordt gemigreerd en het niveau van personalisatie.

Duidelijke doelen helpen u de juiste doelen voor uw organisatie te stellen en terugval in moeilijke tijden te voorkomen. Het helpt u ook te beslissen welke initiatieven u moet nemen om de meeste impact te maken.

2. Talenttekort en interne weerstand tegen verandering niet aanpakken

De oprichter van Cliently, Spencer Farber, zei dat uw vermogen om te slagen in uw inspanningen op het gebied van digitale transformatie afhangt van uw mensen. Basisfouten, zoals het onderschatten van risico's en het stellen van onrealistische doelen, kunnen worden gemaakt als u niet over de juiste ervaring beschikt.

Om transformatie te bereiken, moet u de lacunes in vaardigheden identificeren en kwantificeren en vervolgens uw talent verfijnen en ontwikkelen.

Dit kunnen productmanagers zijn die kunnen anticiperen op de behoeften van de klant en virtuele assistenten ontwerpen, of software-engineers met de meest recente programmeertalen.

De digitale revolutie vereist dat oudere werknemers nieuwe vaardigheden leren en oude gewoonten afzweren. Ook kun je nieuwe medewerkers met een nieuwe mindset opleiden en ontwikkelen.

Volgens onderzoek denkt 90% van de organisaties dat ze een bepaald type talent nodig hebben. en 37% van hen is van mening dat digitalisering aanzienlijke veranderingen in de talentstructuur vereist.

U moet niet alleen de beste aanwervingen maken, maar ook elke informele organisatorische hiërarchie identificeren en verwijderen die bewust of onbewust de weerstand tegen verandering verhoogt. Hier zijn enkele manieren om uw medewerkers te inspireren voor digitale verandering:

  • Werkgevers met risicovolle projecten mogen niet ontslagen worden als de transformatie mislukt.
  • Het beloningssysteem maakt gebruik van scorecards om de prestaties en voortgang op kritieke gebieden te volgen.
  • Om hen een positief gevoel te geven over de toekomst, moet u hen informeren over wat hun bijdragen betekenen en hen aanmoedigen om ervoor te werken.
  • Een senior leider kan een klein transformatieproject op zich nemen om te laten zien hoe de rest de veranderingen moet zien.

Digitale transformaties kunnen een succes zijn met het juiste talent, of u nu bestaande werknemers wilt aannemen of bijscholen.

3. De buy-in van senior leiderschap mag niet worden verwaarloosd

Voor specifieke taken binnen een bedrijf is "Zo werd het altijd gedaan" vaak de meest voorkomende uitleg. Het is mogelijk dat het senior management het niet eens is met wijzigingen in het interne beleid.

Dit kan zijn vanwege een gebrek aan of verkeerde interpretatie van het project, verschillende prioriteiten of een slecht technisch inzicht. Deze problemen kunnen worden geëlimineerd door een cultuur te creëren die het belang benadrukt van het communiceren van wat u probeert te bereiken en het probleem dat u wilt oplossen.

Het lijkt misschien verleidelijk om extern talent in te huren om de talentenkloof te vullen. Maar als de verandering niet binnen de organisatie wordt geïnitieerd, gebeurt er niets. Leiders moeten begrijpen dat medewerkers niet vrij zijn om veranderingen aan te brengen.

Ze moeten voldoende tijd en aandacht kunnen besteden aan het stimuleren van de gewenste gedragsverandering en zich daarop kunnen aanpassen. Leiders moeten storytelling gebruiken om hun kritische doelstellingen te communiceren en een situatie te creëren die resoneert met werknemers, in plaats van eindeloze lijsten met cijfers, grafieken en kaders te presenteren.

4. Transformeren zonder de klant centraal te stellen

Uw klant is uw steun. Zonder hen zou je niet zijn waar je nu bent. Uw bedrijfsresultaten kunnen worden beïnvloed als digitalisering geen positieve invloed op hen heeft.

Een bekend voorbeeld van transformatie is de introductie van sociale media als nieuwe klantenservice. Sociale platforms stellen klanten in staat met elkaar te communiceren en zijn een standaard geworden voor alle bedrijven, ongeacht hun grootte.

Hierdoor kunt u sneller inspelen op de wensen van de klant. Uw bedrijf zal er veel baat bij hebben om klanten aan te spreken waar ze zich ook bevinden. Klanten hebben er ook baat bij om actief te zijn op sociale netwerken.

In plaats van u te bellen en in de rij te wachten op hun beurt, kunnen ze direct een bericht achterlaten op een van deze platforms.

Mark Magusara en Howmanandvan zeggen dat digitale transformatie elk bedrijf kan helpen nieuwe hoogten te bereiken als het wordt gedaan in het voordeel van klanten. Het kan de moeite waard zijn om uw klanten te onderzoeken om erachter te komen welke diensten of wijzigingen ze van u willen bij het plannen van digitalisering.

5. Het is niet mogelijk om de benodigde technologie te doordenken

Het kan moeilijk zijn om het potentieel van de technologie te maximaliseren om een bepaald doel te bereiken, ook al is het voor iedereen beschikbaar. Als uw bedrijf zich in sterk gereguleerde sectoren bevindt en u een video-first communicatieomgeving voor uw werknemers wilt creëren, is het niet mogelijk om alleen WebEx of Zoom te gebruiken.

Het is ook belangrijk om na te denken over een nieuwe beveiligings- en compliance-infrastructuur. Het is verspilde moeite om een bedrijfsmodel nieuw leven in te blazen dat gebaseerd is op digitale technologie, zonder rekening te houden met alle componenten ervan. Succesvolle transformaties gebruiken meer technologie dan andere organisaties - van cloudgebaseerde en mobiele internettechnologieën tot IoT, design thinking-tools en IoT. Een sterke technologische basis kan complexe informatie-analyse vergemakkelijken, multifunctionele teams opzetten met end-to-end verantwoordelijkheid en gegevens beschikbaar maken voor een personeelsbestand. Dit maakt digitalisering efficiënter en succesvoller.

6. Ervan uitgaande dat een transformatie een eenmalige gebeurtenis is

Zelfs als bedrijven niet hetzelfde transformatieniveau hoeven te ondergaan, zullen ze nooit volledig digitaal worden getransformeerd. Het is belangrijk om te plannen voor continue verbetering zodra digitaal een integraal onderdeel van de organisatie is geworden. Het kan voor een bedrijf mogelijk zijn om hun voorraad naar een eCommerce-website te verplaatsen en verzend- en betalingsverwerking in te stellen. Ze zullen zich opnieuw moeten aanpassen aan de marktomstandigheden, de verwachtingen van de klant en de technologische vooruitgang. Daarom moet u flexibel zijn en toch vasthouden aan uw langetermijndoelen. Uw personeel moet in staat zijn om bestaande systemen uit te dagen en voortdurend te zoeken naar manieren om hun werk te verbeteren.

Eén ding is zeker: digitale transformatie is ingewikkeld en zal de werkplek ontwrichten. Door actieve communicatie en implementatie is het mogelijk om de nodige cultuurveranderingen door te voeren. Er moet een routekaart worden gemaakt die vooruitgang bevordert door gedrags-, technologische en procedurele veranderingen te integreren met de nodige expertise en middelen. Stimuleer een cultuur van continue innovatie en transformatie.

Wilt u meer informatie over onze diensten? Praat met onze adviseurs!