esignly_logo

Specificaties en kenmerken van een elektronische handtekening

image

Experts in de IT- en digitale sector hebben door de recente ontwikkeling van de IT- en digitale sector haalbare alternatieven voor alledaagse taken gecreëerd. Een voorbeeld is de wijdverbreide introductie en het gebruik van elektronische handtekeningen op verschillende gebieden.

Deze digitale tool is cruciaal voor de bureaucratie van bedrijven op afstand in een tijd waarin slim werken het werk mobieler heeft gemaakt.

Deze service kan ook de milieueffecten, zoals papierverbruik, verminderen.

Verschillende soorten elektronische handtekeningen

Oplossingen voor elektronische handtekeningen kunnen worden aangepast aan een specifieke behoefte. Er zijn veel soorten elektronische handtekeningen beschikbaar. Er zijn drie soorten: geavanceerde, eenvoudige en gekwalificeerde elektronische handtekeningen.

Eenvoudige handtekening

Ten eerste zijn het beveiligingsniveau en de validiteit de belangrijkste verschillen. Deze eenvoudige variant bevat alle basisvormen die in zakelijke contexten worden gebruikt.

Ze zijn eenvoudig omdat ze een verschillende rechtsgeldigheid en erkenning hebben. Hoewel een elektronisch formulier voor een eenvoudig of incidenteel doel kan worden gebruikt, kan het niet in een belangrijker context worden gebruikt.

Geavanceerde handtekening

Geavanceerde handtekeningen bieden een verscheidenheid aan voordelen en functies voor bedrijven en bedrijven. Het is uitgerust met een OTP-codeherkenningssysteem. Dankzij specifieke software hebben veel bedrijven de bureaucratische hindernissen overwonnen die met dit soort operaties gepaard gaan.

Het zou helpen als u benadrukt dat dit geldige alternatief voor de traditionele handtekening onlangs in Italië is geïmporteerd. Dit platform groeit in populariteit in de context van E-handtekeningsoftware, die erkend en geldig is volgens Europese normen.

Ondertekend door een gekwalificeerd persoon

Laten we nu de belangrijkste kenmerken van gekwalificeerde technologie voor digitale handtekeningen verduidelijken. Het is de meest veilige en efficiënte variant op het gebied van privacy en identiteitsbescherming van digitale certificaten.

Dit systeem is duurder dan andere alternatieven omdat het complex is vanuit het oogpunt van veiligheid en wettelijke erkenning.

Vraag een gratis schatting aan of praat met onze Business Manager!

Beveiligingscriteria

Zoals we al hebben vermeld, variëren de beveiligingskenmerken en criteria voor elektronische handtekeningen. Hoewel eenvoudige handtekeningen in de meeste gevallen een pseudo-juridische waarde kunnen hebben, zijn de beveiligingswaarden van de betrokken personen erg laag.

Een gekwalificeerde handtekening is de meest gebruikte versie in zakelijke omgevingen. Deze elektronische handtekening komt het dichtst bij een officiële handtekening. Vooral veiligheidswaarden worden geformaliseerd door de aanwezigheid van garanties van certificeringsinstanties.

De AGD voert deze taak uit in Italië. Om de bedrijfsveiligheid in bureaucratische omgevingen te behouden, gaan we in detail in op het acceptatie- en elektronische handtekeningproces. Een efficiënt systeem moet het mogelijk maken om handtekeningen te koppelen aan een snelle en directe controle van de identiteit van de ondertekenaar.

Het elektronische handtekeningcertificaat moet ook worden bewaard in software die maximale vertrouwelijkheid garandeert. Het is belangrijk om te benadrukken dat het een marktleider is op het gebied van beveiliging, efficiëntie en competentie.

Elektronische handtekeningen bieden concrete voordelen.

De mogelijkheid voor elektronische handtekeningen wordt om verschillende redenen veel gebruikt in zakelijke omgevingen. De eerste is de verlaging van de kosten. Dat geldt niet alleen voor bureaucratisch beheer, maar ook voor duurzaam ondernemen.

Het voegt een grote waarde toe aan het verminderen van het papierverbruik en het genieten van vlotte transacties. Digitale handtekeningen bieden een verscheidenheid aan veiligheidsgaranties die traditionele handtekeningen niet bieden.

Een gekwalificeerde elektronische handtekening is een digitaal document met een digitale sleutel. Deze digitale sleutel kan worden opgeslagen in software die privacy en veiligheid beschermt. De gekwalificeerde elektronische transactie kan ook juridisch geldig zijn. Hun duur is gebonden aan de algemene voorwaarden die door het serviceplatform zijn uiteengezet.

Het is mogelijk om de website te raadplegen en een elektronisch document digitaal te ondertekenen om de vele mogelijkheden van het bedrijf te begrijpen en meer te weten te komen over de unieke varianten en bijzonderheden.

Hoe te kiezen welk type handtekening u wilt gebruiken volgens beveiligingscodes

Begrijpen hoe beveiligingscodes werken is belangrijk als u software voor elektronische handtekeningen nodig hebt met specifieke beveiligingskenmerken.

De meest gebruikte zijn de OTP-code en tweefactorauthenticatie. Deze beveiligingsoptie op hoog niveau is de afgelopen jaren erg populair geweest.

Dubbele authenticatie vereist dat u twee sleutels invoert om niet alleen door het platform te worden herkend, maar ook om toegang te krijgen tot de beschermde gegevens. Het is ook erg handig bij herstel als sommige sleutels of inloggegevens zijn verloren of vergeten.

Tweefactorauthenticatie is een van de meest populaire OTP-systemen op het gebied van beveiliging. Het is vooral populair bij het gebruik van het sms-systeem, dat de meest betrouwbare gegevensbescherming is. Terwijl andere informatiebronnen zoals e-mail en dergelijke gemakkelijker toegankelijk zijn, is OTP via sms moeilijker te hacken.