esignly_logo

De voordelen van software voor elektronische handtekeningen zijn onbetwistbaar.

image

Wat was het laatste softwaredocument voor elektronische handtekeningen dat u hebt ondertekend? Het kan een huisvestingscontract zijn, een geheimhoudingsverklaring of een nieuw contract voor een baan. Gefeliciteerd met je baan! Een meerderheid van de elektronische handtekeningen wordt volgens onderzoek door ongeveer twee derde (zowel bedrijven als particulieren) minstens één keer per maand gebruikt. Deze technologie wordt in toenemende mate door veel organisaties in een breed scala geadopteerd.

De oplossing voor e-handtekeningen wordt meestal geassocieerd met juridische documenten. Het kan echter ook worden gebruikt in e-commerce en levering en logistiek, openbare petities en vele andere gebieden. Zelfs kleine en middelgrote bedrijven gebruiken tegenwoordig veel software voor elektronische handtekeningen, en dit aantal zal de komende vijf jaar naar verwachting met 30% toenemen.

Veel organisaties gebruiken nog steeds traditionele handtekeningen op basis van inkt, ondanks de vooruitgang van software voor digitale handtekeningen. Wat is een elektronische handtekening? En waarom gebruiken meer bedrijven het?

Wat is een elektronische handtekening?

Een elektronische handtekening (ook bekend als een "e-handtekening") is een wettelijk toegestane, unieke handtekening die door de software wordt gegenereerd. Een e-handtekening kan digitaal worden gebruikt om documenten te ondertekenen en kan herhaaldelijk worden hergebruikt door de persoon die deze heeft gemaakt. Het is vergelijkbaar met traditionele papieren handtekeningen en laat zien dat de ondertekenaar de voorwaarden van het document begrijpt.

Om e-handtekeningsoftware te gebruiken, hoeft u alleen maar op het veld van een document te klikken en vervolgens uw handtekening te kiezen. U kunt de technologie uw handtekening laten genereren op basis van uw naam, maar u kunt ook een stylus of uw muis gebruiken om uw ondertekeningsproces te maken.

Oplossingen voor digitale handtekeningen zijn een bekende technologie die al meer dan twee decennia bestaat. Ze werden in 2000 in de Verenigde Staten gelegaliseerd en door veel landen geaccepteerd als een geldige manier om elektronische documenten te ondertekenen.

Vraag een gratis schatting aan of praat met onze Business Manager!

Wat zijn de voordelen van software voor elektronische handtekeningen?

Veel bedrijven voor elektronische handtekeningen bieden nu de technologie aan om documenten digitaal te ondertekenen en veilig te genereren. Maar als u tevreden bent met pen en inkt voor handtekeningen, waarom investeert u dan niet in deze technologie? Hier zijn vijf redenen waarom u e-handtekeningsoftware zou moeten overwegen om uw bedrijf te helpen.

Snelheid

Het beste aan software voor elektronische handtekeningen? Hiermee kunt u snel handtekeningen op uw documenten verzamelen. Om in het verleden een handtekening van een klant voor uw bedrijf te krijgen, moest u deze naar hen opsturen en wachten tot ze het ondertekenden. Dit kan enkele dagen duren.

Met de beste oplossing voor elektronische handtekeningen kunnen klanten en bedrijfseigenaren elk type document via e-mail ontvangen, elektronisch ondertekenen en vervolgens naar hen terugsturen. U kunt dan snel en eenvoudig contracten afsluiten.

Veiliger

Een ander voordeel van eSignature-software is de mogelijkheid om kopieën van digitale certificaten te maken en op te slaan zonder het risico van fraude. Vertrouwen op handgeschreven handtekeningen en papier kan organisaties blootstellen aan veel risico's.

Al deze gevaren kunnen worden vermeden met de beste software voor elektronische handtekeningen. Uw documenten, inhoud en online handtekeningen kunnen allemaal worden versleuteld wanneer ze van en naar uw klant worden verzonden. Ze kunnen ook worden gecodeerd zodra ze zijn opgeslagen op veilige plaatsen met technologie voor digitale handtekeningen. Dit verkleint de kans op beveiligingsinbreuken aanzienlijk.

Minder tijd aan boord en een betere ervaring

Klanten en medewerkers kunnen een blijvende indruk maken met uw onboardingproces. Traditionele methoden voor het verzamelen van handtekeningen voor documenten zoals NDA's, contracten of overeenkomsten zijn vaak traag en omslachtig. Aan de andere kant maakt de provider van elektronische handtekeningen het veel gemakkelijker om fysieke handtekeningen te verzamelen voor zaken als NDA's, contracten of overeenkomsten. Dit laat een betere indruk achter.

Elimineert papier

U kunt de hoeveelheid papier die uw bedrijf gebruikt voor het verzamelen van handtekeningen direct verminderen door gebruik te maken van technologie voor elektronische handtekeningen. Dit bespaart niet alleen geld op afdrukken en portokosten, wat vooral belangrijk is voor bedrijven die grote hoeveelheden ondertekende papieren documenten hebben, maar het verlaagt ook de kosten die gepaard gaan met het opslaan en archiveren van documenten. Bedrijven kunnen enorm veel ruimte besparen en de huurkosten verlagen door gebruik te maken van e-handtekeningsoftware. Ze hebben ook de mogelijkheid om ruimtes die ooit werden gebruikt voor archivering opnieuw te gebruiken.

De beste oplossing voor een postpandemische wereld

Het wordt steeds moeilijker om traditionele, op papier gebaseerde bedrijfsprocessen te volgen met meer medewerkers die op afstand werken. Werknemers die thuis geen toegang hebben tot papier, enveloppen of een printer, kunnen alleen digitale documenten naar klanten sturen als ze op het werk zijn. Dit zal hun productiviteit verminderen.

Met de softwareoplossing voor elektronische handtekeningen kunnen uw teams snel en eenvoudig documenten verzenden om te ondertekenen, ongeacht waar ze zich bevinden. Deze technologie is perfect geschikt voor onze postpandemische wereld.

Software voor elektronische handtekeningen

Het is een toonaangevend platform voor e-handtekeningen voor workflowautomatisering, waarmee de bedrijfsplannen snel belangrijke processen in kaart kunnen brengen, contracten kunnen opstellen en handtekeningen kunnen verzamelen. U kunt het verzamelen van diensten voor elektronische handtekeningen automatiseren en tijd besparen met software voor elektronische handtekeningen. Het is ook veilig en compliant.

Vraag een gratis schatting aan of praat met onze Business Manager!