esignly_logo

Welke digitale handtekening hebben we nodig voor de IEC-code?

image

De overheid heeft de afgelopen tijd gepleit voor papierloze processen en transacties. Een van de belangrijkste manieren om dit doel te bereiken is de ontwikkeling van een online autorisatiesysteem. De meest effectieve methode om dit systeem te implementeren was het gebruik van digitale handtekeningen, waarmee individuen documenten op internet kunnen autoriseren en authenticeren. Digitale handtekeningen voor IEC-toepassingen, waardoor exporteurs en importeurs hun documenten online kunnen uploaden. In het onderstaande artikel bespreken we een elektronische handtekeningcertificering die vereist is voor IEC-codetoepassingen, de procedure om deze te verkrijgen en de redenen waarom IEC digitale handtekeningen cruciaal zijn.

Wat is een certificaat voor digitale handtekening?


Bij het oprichten van een bedrijf of het invullen van meerdere compliance-formulieren, bent u waarschijnlijk de term Digital Signature Certificate of DSC tegengekomen. Bovendien heeft de DSC een elektronische handtekening die wordt ondersteund door een verifieerbare sleutel. Dit type beschermde handtekening is vereist voor een verscheidenheid aan elektronische deponeringen. Het is in wezen een authentieke handtekening met extra veiligheid en beveiliging. Bovendien kan het worden gebruikt voor deponeringen van bedrijven, maar ook voor belastingdoeleinden, handelsmerken en vele andere nalevingsvereisten voor bedrijven.

Welke digitale handtekeningcertificaten worden geaccepteerd door de DGFT?

Het directoraat-generaal voor buitenlandse handel heeft certificaten voor elektronische handtekeningen verleend voor gebruik in de IEC-toepassing. Bovendien maakt de applicatie genetische digitale handtekeningen mogelijk die van de klassen 2 en 3 zijn. De certificering voor elektronische handtekeningen moet van het type 2 of 3 zijn en zijn uitgegeven door gecertificeerde organisaties die certificeren in India.

Wat betekent een Klasse 2 of Klasse 3 digitale handtekeningcertificaat?
Er zijn twee soorten DSC's. De DSC die u kunt gebruiken, is een van de twee soorten DSC's. Zij zijn:

Klasse 2
De identiteit van een persoon wordt geverifieerd met behulp van een vertrouwde database, die vooraf is geverifieerd.

Klasse 3
Het is het meest prestigieuze niveau waarop een persoon moet verschijnen voor een registratieautoriteit (RA) en zijn identiteit moet vaststellen. Bovendien is de 3 DSC het hoogste beveiligingsniveau. 3 DSC is het veiligste beveiligingsniveau en is zowel één jaar als twee jaar geldig. Na afloop van de geldigheidsperiode moet de kaart worden vernieuwd.

Voor specifieke doeleinden, zoals handelsmerken, patenten, enz., wordt een Klasse 3 certificaat verplicht. Voor het maken van een IEC-aanvraag wordt aanbevolen dat de DGFT zowel de Klasse 2 als de Klasse 3 certificaten als geldig accepteert.

Het certificaat wordt verstrekt door een geldige certificerende organisatie. Verder kunt u eSignly voor DSC raadplegen.

ONTVANG IMPORT-EXPORT CODE

Toegestane tokens voor IEC-toepassing
Individueel gebaseerde tokens die moeten worden gebruikt voor eigendom - Voor eigendomsbedrijven is het validatieproces via de DGFT-website alleen geldig wanneer het serienummer in "Onderwerp" in het "Onderwerp" in DSC overeenkomt met het hoofdaccountnummer (met behulp van de HASH- 256) in het IEC-profiel van de eigenaar.
Op organisatie gebaseerde tokens voor bedrijven die geen eenmanszaak zijn. Validatie via de DGFT-website wordt alleen uitgevoerd als de organisatienaam (O) in DSC hetzelfde is als de naam in de PAN-database binnen de DGFT-database.
Bovendien moet de gebruiker bevestigen dat hij een actief token gebruikt. Dit houdt in dat de DSC niet mag zijn verlopen. Als dit het geval is, moet u bovendien onmiddellijk de verlengingskosten betalen aan het bureau dat uw DSC heeft uitgegeven en vervolgens opnieuw proberen de DSC te gebruiken om een IEC-code te verkrijgen.
Entiteiten kunnen ook gebruikmaken van een IEC-token om hun identiteit voor hun profiel te verifiëren.

Hoe het DSC-registratieproces op de DGFT-website te gebruiken?


Stap 1 – Log in op de officiële website van DGFT op IEC portal-india.org.in en kies het tabblad “Mijn Dashboard” op de startpagina.

Stap 2 - U moet uw inloggegevens met gebruikersnaam en wachtwoord invoeren en de captcha-code invoeren. Als je geen bestaand profiel hebt, kun je in dit stadium ook een nieuw profiel aanmaken door details in te vullen zoals je mobiele nummer, pincode, district, staat en stad. U zou ook "Importeur/Exporteur" moeten kiezen in het vervolgkeuzemenu op het nieuwe portaal voor het maken van gebruikers.

Stap 3 – Klik in het menu “Mijn dashboard” op de “Token voor digitale handtekeningen bekijken en registreren”. In dit stadium heeft u geldige stuurprogramma's nodig van een USB-token en thee-Mudhra-hulpprogramma (dat kan worden gedownload van de eMudhra-website) voor de installatie

Stap 4 – Klik verder op de “Register New DSC Button” en er wordt een venster voor digitale handtekeningen geopend

Stap 5 – Vanaf hier moet u de geldige referenties van uw digitale handtekeningcertificaat kiezen. Selecteer de naam in de DSC-providerlijst en de certificaatlijst en voer uw certificaatwachtwoord in.

Stap 6 - Nadat u op "IEC Register" hebt geklikt als de details correct overeenkomen, zou het systeem het token verifiëren en beschikbaar zijn voor gebruik. De geregistreerde details worden weergegeven en kunnen vervolgens worden gebruikt voor IEC-doeleinden

Wilt u meer informatie over onze diensten? Praat met onze adviseurs!