esignly_logo

Waarom moeten makelaars elektronische handtekeningen gebruiken?

image

Fulltime vastgoedprofessional zijn is geen gemakkelijke taak. De meeste makelaars werken 40 uur en meer per week. Hun werk is niet eens beperkt tot doordeweekse dagen, want ze moeten misschien in het weekend werken om de klanten te huisvesten die tijdens de gebruikelijke kantooruren van de week bezig waren met hun eigen baan. Als klap op de vuurpijl hebben de agenten ook te maken met een uitgebreid scala aan papierwerk, zoals koopcontracten, verplichte openbaarmakingen, financieringsgerelateerde documenten en vele andere soorten juridische documenten. Maar het digitale tijdperk heeft een eenvoudig antwoord gegeven aan elke makelaar die op zoek is naar het minimaliseren van de algehele inspanningen die nodig zijn om een deal te sluiten, en het antwoord is esignature-oplossingen.

Hier zijn enkele veelgestelde vragen die makelaars hebben over oplossingen voor elektronische handtekeningen:

Hoe kan een makelaar een elektronische handtekening gebruiken in zijn werk?

Als een makelaar een handtekening van zijn klant nodig heeft, hoeft hij alleen maar het document op de e-handtekeningsoftware te uploaden en naar het e-mailadres van de klant te sturen. Vervolgens wordt de klant stapsgewijs door het ondertekeningsproces geleid. Als de agent oog in oog staat met zijn klant en de handtekening van de klant ter plaatse wil, dan kunnen ze de persoonlijke ondertekeningsfunctionaliteit van de software hiervoor gebruiken.

Helpt e-handtekeningsoftware bij een succesvolle afsluiting?

De tijd en het papierwerk die in de aankoop van onroerend goed zitten, zijn voldoende om een nieuwe koper van onroerend goed af te schrikken. Ze zijn in het begin misschien enthousiast over de aankoop, maar de opwinding kan langzaam wegebben als ze het gevoel hebben dat de verkoop veel tijd kost, of als ze overtollig papierwerk van hun kant moeten voorbereiden en verzenden. Maar met software voor elektronische handtekeningen zijn moeite en tijd niet meer de problemen. De totale transactietijd vermindert aanzienlijk en de koper heeft geen gedoe met papierwerk. Ergo, de agent zal de koper aan boord kunnen houden en hen naar een succesvolle dealsluiting kunnen leiden.

Is software voor elektronische handtekeningen duur?

Niet echt, vooral als je kijkt naar de kostenbesparingen die het zal opleveren in de dagelijkse vastgoedactiviteiten. Bovendien is de technologie enorm geëvolueerd sinds de e-handtekeningen voor het eerst werden gelanceerd, waardoor ze behoorlijk budgetvriendelijk zijn.

Kunnen E-sign-oplossingen het vereiste beveiligingsniveau bieden voor vastgoedtransacties?

E-handtekeningoplossingen zijn over het algemeen uitgerust met alle beveiligingsmaatregelen die nodig zijn om de authenticiteit en geldigheid van de e-handtekening en het document te garanderen. De documenten worden veilig opgeslagen om ze te beschermen tegen verlies of manipulatie.

Wat is de impact van edesign-oplossingen op tijd- en kostenfactoren?

Met esign-oplossingen kan de makelaar afscheid nemen van de uitgaven zoals printen, xeroxen, faxen en verzenden van de documenten. Ze kunnen ook brandstofkosten besparen omdat ze hun klanten niet langer persoonlijk hoeven te bezoeken om documenten te laten ondertekenen. En aangezien alles elektronisch wordt gedaan en afgehandeld, kan het hele ondertekeningsproces zeer snel worden voltooid.

Een elektronische handtekening kan het werk van een makelaar veel minder ingewikkeld en vermoeiend maken. Het is zeker een verstandige investering voor elke makelaar.

Wilt u meer informatie over onze diensten? Praat met onze adviseurs!