esignly_logo

Voordelen van elektronische handtekeningen voor vermogensbeheerbedrijven

image

Als u een financiële professional bent en in een kantoor werkt dat papiervrij is, is dat een beetje buiten bereik. Veel adviseurs worden dagelijks met papier geconfronteerd. U bent zich er misschien niet van bewust dat u niet al het papier hoeft weg te gooien om te profiteren van de voordelen van een papierloos kantoor.

Digitale handtekeningen kunnen bedrijven helpen de eerste stap te zetten in de richting van het elimineren van papier, en de voordelen gaan veel verder dan 'milieuvriendelijk gaan'. Digitale documenten kunnen adviseurs ten goede komen door documenten toegankelijk te maken vanaf elke computer met internetverbinding. Bovendien heeft u de gemoedsrust te weten dat uw klanten veilig zijn.

e-handtekeningen voor vermogensbeheer

In 2000 heeft de ESIGN-wet het principe vastgelegd dat elektronische handtekeningen en bijbehorende documenten dezelfde wettelijke bescherming genieten als natte inkthandtekeningen als documenten van papier.

Twee decennia verder Sommige RIA's en makelaars zijn er nog niet in geslaagd het eSignature-systeem in hun processen te integreren, wat zowel adviseurs als klanten tot frustratie leidt.

E-handtekeningen zijn een van de eerste stappen naar meer efficiëntie voor beleggingsondernemingen. Ze zijn een cruciaal onderdeel van papierloze bedrijfsprocessen. Ze kunnen de verwerkingssnelheid versnellen. Ze helpen ook bij het aantrekken van adviseurs en het binnenhalen van nieuwe klanten. Zonder een veilige eSignature-oplossing blijft de afhankelijkheid van op papier gebaseerde processen bestaan en kunnen de voordelen van een papierloos kantoor niet volledig worden gerealiseerd.

Meer transparantie in transacties

Met digitale handtekeningen kunt u binnen enkele uren, niet dagen of weken, handtekeningen van klanten krijgen op documenten die te koop zijn. In vergelijking met papieren documenten kunnen digitale handtekeningen worden gebruikt voor verplichte velden. Dit betekent dat u elke keer volledige documenten ontvangt. Dit betekent dat u niet naar klanten hoeft te zoeken om ze de documenten te laten afleveren of ondertekenen.

Snellere afhandeling van belangrijk papierwerk

Naast de voordelen voor naleving van de regelgeving, kunnen elektronische handtekeningen de tijd die nodig is om documenten te ondertekenen, verkorten.

In een echte tonerprinter moeten documenten persoonlijk worden afgedrukt en ingevuld en vervolgens worden gefaxt of afgeleverd bij de ontvangers. Dit is een kosteneffectief proces dat naast documenten ook personeel, printers en frankering vereist. Elke stap is onderhevig aan vertragingen.

Zodra ze op hun plaats zijn Als ze eenmaal zijn vastgesteld, kunnen de documenten met de eSignature-toepassing binnen enkele uren worden ondertekend, zonder dat er lange stappen uit de weg worden geruimd.

Verlaag uw bedrijfskosten

Digitale handtekeningen kunnen financiële adviseurs efficiënter maken, omdat documenten snel kunnen worden gedistribueerd en ondertekend. Hierdoor kunt u zich concentreren op het creëren van relaties en op verkopen en niet op documenten. Vergeet ook niet de besparingen die u zult behalen door de noodzaak voor het afdrukken, faxen of verzenden van documenten te verminderen.

Meer comfort voor klanten

Een van de grootste voordelen van Esignature voor de overheidssector is dat voor een groot deel van de consumenten, vooral jongeren, het idee om een officiële handtekening op papier te moeten zetten een geheel nieuw idee is. De meeste millennials hebben geen printers of scanners en vinden het misschien moeilijk om toegang te krijgen tot deze tools. Ook is het niet gemakkelijk om 's middags naar het kantoor van uw adviseur te gaan om een paar documenten te ondertekenen, vooral in het geval van een onoplettendheid of verkeerde behandeling van documenten.

In een sector die zo competitief is als financiële adviesdiensten, zou een gebrek aan gebruiksgemak ertoe kunnen leiden dat ze zich afkeren. Om ervoor te zorgen dat uw bedrijf in staat is om elke klant tegemoet te komen en hen het gemak te bieden dat ze zijn gaan genieten in onze op mobiel gerichte, technologiegedreven samenleving, is het cruciaal om e-handtekeningen aan te bieden in geval van nood .

Sommige adviseurs kunnen bezwaar maken tegen het argument dat wanneer klanten documenten komen ondertekenen, dit tot verdere discussies en zakelijke kansen kan leiden. Maar het nadeel van het creëren van ongemak voor klanten zal waarschijnlijk opwegen tegen het kleine voordeel.

Eenvoudige naleving Eenvoudige naleving SEC- en FINRA-regels

Bedrijven die nog geen systemen voor elektronische handtekeningen hebben geïmplementeerd, kunnen aarzelen omdat ze zich zorgen maken over de implicaties bij het implementeren van eSignature-oplossingen. Als de kans op het overtreden van de SEC- of FINRA-regels te groot is, is het doorgaans beter om de huidige status voor deze situatie te behouden. volledig vertrouwen op handtekeningen die niet nat zijn.

Zowel SEC als FINRA hebben echter hun goedkeuring uitgesproken voor de bepalingen in de ESIGN-wet, die er in feite voor zorgt dat elektronische handtekeningen worden goedgekeurd door hun auditors, zodat ze voldoen aan de huidige regelgeving met betrekking tot openbaarmaking en opname.

Veel professionals die werkzaam zijn op het gebied van vermogensbeheer zijn onzeker over de regels die gelden voor elektronische handtekeningen. Het goede nieuws is dat ze er in de meeste gevallen geen rekening mee hoeven te houden. Als elektronische handtekeningen worden gebruikt in combinatie met het speciaal ontwikkelde papierloze platform voor vermogensbeheer en compliance, wordt dit geïntegreerd in het platform.

Elektronische handtekeningen hebben een aantal voordelen. Een daarvan is dat ze een eenvoudigere opslag van documenten en formulieren mogelijk maken. Dit kan de naleving verbeteren door de noodzaak voor documenten te elimineren en audits te versnellen.

Minder documentfouten

Zowel particulieren als bedrijven gebruiken vaak software voor contractbeheer om digitale handtekeningen op documenten toe te voegen. Deze programma's, waar eSignly er één van is, bieden veel voordelen, vooral door het aantal fouten in contracten, offertes, facturen en andere documenten te verminderen.

De resultaten van onderzoeken hebben aangetoond dat apps voor elektronische handtekeningen het aantal fouten met ongeveer 88 procent verminderen. Juridische, schrijvers en managers kunnen de tools gebruiken die beschikbaar zijn voor het werken met elektronische handtekeningen. Ze hebben geautomatiseerde goedkeuringsworkflows samen met sjablonen en inhoudsbibliotheken.

Grotere klantloyaliteit

Elektronische handtekeningen zijn niet alleen bedoeld om de interne processen in bedrijven te verbeteren. Ze kunnen ook een positief effect hebben op de beleving van klanten en kunnen zowel de klanttevredenheid als de loyaliteit vergroten. Bedrijven die elektronische handtekeningen gebruiken, hebben meer kans om succesvoller te zijn in het behalen van een hogere Net Promoter Score.

Elektronische handtekeningen bieden de klanten verschillende voordelen, waaronder het vereenvoudigen van het ondertekeningsproces en het verwijderen van de printer op kantoor van de afbeelding.

Klanten kunnen bijvoorbeeld documenten ondertekenen met behulp van elektronische handtekeningvelden vanaf elk apparaat, wat een extra mate van efficiëntie oplevert. Voorstellen en contracten die worden verzonden met behulp van software voor contractbeheer, kunnen over het algemeen worden geaccepteerd zonder dat de ontvanger zijn e-mailprogramma sluit en de documenten downloadt.

Bovendien zorgt de extra beveiliging van elektronische handtekeningen ervoor dat hun contracten niet worden gestolen of verloren gaan.

De belangrijkste afhaalmaaltijd

E-handtekeningen zijn essentieel om naar een papierloos kantoor te gaan. Dit zorgt voor meer gemak voor klanten, snellere transactiesnelheden en een effectievere naleving. De wijdverbreide acceptatie van elektronische handtekeningen door uw bedrijf kan de klantervaring verbeteren en tegelijkertijd de kosten verlagen.

Het vinden van oplossingen voor digitale handtekeningen is een belangrijke stap in het verminderen van papier. Makelaars-dealers vertrouwen op handtekeningen om elke transactie te voltooien. Handtekeningen die zijn geschreven, vormen een grote barrière om papierloos te gaan werken. Het goede nieuws is echter dat de technologie om documenten digitaal te ondertekenen de afgelopen jaren exponentieel is toegenomen. Digitale handtekeningen zijn tegenwoordig veiliger dan handtekeningen op papier.

Vraag een gratis schatting aan of praat met onze Business Manager!