esignly_logo

Dingen om te overwegen voordat u een digitale handtekening implementeert

image

Bedrijven kunnen ondertekeningsprocessen automatiseren en versnellen met een robuuste API voor digitale handtekeningen. Met esignature API zijn meerlaagse verificatie, het downloaden van verzegelde documenten, realtime tracking en vele andere functies mogelijk.

Elk bedrijf wil technologie implementeren die zijn activiteiten ten goede komt en de omzet verhoogt. Maar niet alle technologie is financieel rendabel. Soms geeft zelfs winstgevende technologie niet de verwachte resultaten omdat je sommige dingen niet hebt gecontroleerd of blindelings van een leverancier hebt gekocht.

Laten we als voorbeeld een applicatie voor het ondertekenen van documenten nemen. U kunt de gewenste resultaten krijgen met elk gratis programma voor e-handtekeningen. Als u meer veiligheid en functies wilt, moet u een betaalde versie kopen.

Overweeg deze punten voordat u een digitale handtekening implementeert:

Zijn e-ondertekende documenten legaal?

Hoogwaardige transacties in sterk gereguleerde sectoren mogen niet lichtvaardig worden opgevat. Elke transactie is van cruciaal belang en elke oplossing die u gebruikt om deze transacties uit te voeren, moet rechtsbescherming hebben. Om mogelijke klantgeschillen in de toekomst te voorkomen, heeft u juridische bescherming nodig. Er zijn enkele wetten en regels beschikbaar, zoals de Wet ESIGN en de Wet UETA.

Deze wetten bevatten een aantal richtlijnen die elke professionele esignature-oplossing moet volgen. U moet ervoor zorgen dat het procesbewijs van de oplossing die u kiest om in te zetten, elke stap vastlegt die zowel door de ondertekenaar als door de partijen is genomen.

Vraag een gratis schatting aan of praat met onze Business Manager!

Is de oplossing voor digitale handtekeningen veilig?

Voor hun veiligheid en beveiliging worden oplossingen voor digitale handtekeningen gebruikt. U moet ervoor zorgen dat uw oplossing veilig is voor gebruikers en gegevens. De oplossing moet de digitale handtekeningen en digitale documenten beschermen met een sterke digitale vingerafdruk en wachtwoord die kunnen worden gebruikt met privé- of openbare sleutels. Deze technologieën of veiligheidsmaatregelen verifiëren de integriteit en authenticiteit van elk document dat door specifieke partijen is ondertekend. Controleer of uw leverancier deze allemaal aanbiedt.

Staat digitaal ondertekende documentatie veilig in de cloud?

SaaS-oplossingen worden vaak gebruikt om digitale handtekeningen te implementeren. Kies een leverancier die cloudbeveiliging en betrouwbare cloudinfrastructuur biedt die uw gevoelige gegevens integer kan beschermen. SOC 2-beveiligingscertificaten zijn vereist voor leveranciers. U moet een leverancier kiezen die de hoogste normen op het gebied van beveiliging en gegevensbescherming heeft. Het is uiteindelijk uw verantwoordelijkheid om de gegevens die u van klanten hebt verzameld te beveiligen. Niemand anders kan dit. Uw leverancier moet een cloudinfrastructuur bieden die gegevens kan beschermen tegen datalekken en fraude.

Gebruiksgemak

Het maakt niet uit hoe efficiënt technologie is. Het heeft echter geen zin als het moeilijk te gebruiken en te begrijpen is. Kies een gebruiksvriendelijke leverancier voor esignature-oplossingen die al uw medewerkers meteen kunnen gebruiken. Als een leverancier beweert dat u moet leren hoe u een oplossing voor digitale handtekeningen moet implementeren, dan zijn ze waarschijnlijk niet geschikt voor uw organisatie. De beste software voor elektronische handtekeningen vereenvoudigt een toch al complex proces.

Kan het systeem voor elektronische handtekeningen andere vormen van handtekeningen accepteren?

Er zijn veel manieren om digitaal te ondertekenen. Er zijn twee mogelijkheden om digitaal te ondertekenen. U kunt een stylus of vinger gebruiken om een handtekening op het scherm van uw smartphone te tekenen. Of u kunt op de knop Ik ga akkoord met klikken en uw toestemming bevestigen. U kunt ook op het vakje op het document klikken om uw beslissing kenbaar te maken. U en uw klanten moeten documenten kunnen ondertekenen met elke app waarmee ze dit kunnen doen.

Ontdek of de oplossing kan worden aangepast

De branding van uw organisatie is een essentiële activiteit. Het zal u helpen om positieve klantindrukken en merkimago op de markt te creëren. U moet controleren of uw leverancier een oplossing voor elektronische handtekeningen biedt die aanpasbaar en aanpasbaar is aan uw bedrijfssector en de klant waarmee u te maken hebt.

U moet controleren of de betaalde software voor elektronische handtekeningen die u kiest mobielvriendelijk is, zodat gebruikers er vanaf elke locatie en met elk apparaat toegang toe hebben. U moet er ook voor zorgen dat de oplossing alles biedt wat uw bedrijf in de toekomst nodig heeft en aanwezig is op het gebied van ondertekening en documentatie van documenten. De beste software voor elektronische handtekeningen moet een goede reputatie en marktimago hebben.

Conclusie

Voordat u beslist over een oplossing voor e-handtekeningen, is het belangrijk om na te denken over alle zorgen en vragen die u heeft.

Vraag een gratis schatting aan of praat met onze Business Manager!