esignly_logo

Wat is een certificaat voor digitale handtekening?

image

Documenten worden elektronisch ingediend in het huidige tijdperk van technologie. Dit is een efficiënte en geweldige optie voor iedereen, of het nu een individu of een organisatie is. Het is essentieel om de legitimiteit van de ingediende documenten te verifiëren. Bedrijven gebruiken steeds vaker certificaten voor digitale handtekeningen om documenten te authenticeren.

U moet een certificaat voor digitale handtekeningen hebben om digitale handtekeningen te kunnen gebruiken. Hoewel u de aan u verstrekte ondertekende handtekening kunt gebruiken, is het niet legaal om andere handtekeningen te gebruiken.

Er zijn veel soorten digitale certificaten

Handtekeningcertificaat

Het handtekeningcertificaat wordt gebruikt om het document te ondertekenen. Een certificaat voor digitale handtekening is een identiteitsbewijs.

Encryptiecertificaat

Om de inhoud van documenten te beschermen, kunt u het tweede type DSC gebruiken. Dit type DSC kan door aanbestedingsportalen worden gebruikt om bestanden te versleutelen en vervolgens te uploaden. U kunt een breed scala aan documenten beveiligen, zoals juridische en e-commerce documenten.

Digitale handtekeningcertificaten zijn een veilige methode om het document te verzenden. Ze kunnen zowel door particulier zakelijk personeel als door particulieren worden gebruikt.

Certificering van documentondertekenaars

Het document ondertekenaarcertificaat is het derde type. Deze certificaten worden uitgegeven aan software die wordt gebruikt om documenten automatisch uit te voeren en te authenticeren met behulp van digitale handtekeningen.

Classificaties voor certificaten voor digitale handtekeningen

Er zijn verschillende klassen voor certificaten voor digitale handtekeningen. Er zijn veel soorten digitale handtekeningen. Digitale handtekeningen zijn er in verschillende categorieën. Ze zijn beveiligd met beveiligingsfuncties die garanderen dat u ze kunt vertrouwen. Dit zijn de certificaten die je kunt vinden in de klassen 1 t/m 2.

Klasse 1 certificaten

Werknemers van particuliere bedrijven en particulieren komen in aanmerking voor klasse 1 certificaten. Zowel werknemers als particulieren hebben de mogelijkheid om klasse 1-certificaten te gebruiken om hun werkervaring te vergroten. Klasse 1-certificaten worden uitgegeven op basis van de informatie die door de gebruiker is verstrekt. Deze certificaten zijn het bewijs van de geldigheid en andere informatie van de abonnee.

U kunt er zeker van zijn dat er een klein risico is dat gegevens worden gecompromitteerd door een Klasse 1-certificaat aan te schaffen. De gevolgen zijn niet groot. Ze zullen je geen kwaad doen.

Klasse 2 certificaten:

Particulieren kunnen de certificaten van klasse 2 gebruiken. Dit type certificaat kan gebruikt worden met digitale handtekeningen. De Klasse 2-certificaten worden gebruikt om stukjes informatie van gebruikers te matchen. Ze weerleggen geen informatie uit een consumentendatabase.

In situaties waar gegevens gevaar lopen, zijn digitale handtekeningen op klasse 2-certificaten essentieel. Ze kunnen echter slechts gedeeltelijk of niet volledig. Het potentieel voor massale transacties met klasse 2-certificaten en een enorm beveiligingsrisico voor gegevens zijn beide mogelijk.

Klasse 3 certificaten

Zowel zakenmensen als organisaties kunnen certificaten van klasse 3 ontvangen. Deze certificaten worden veel gebruikt voor online handelstoepassingen. Ze kunnen pas worden gebruikt nadat de persoon ze heeft voorgelegd aan de certificeringsinstantie.

In situaties waar veiligheidsrisico's groot zijn en beveiligingssystemen kunnen falen, is het Klasse 3 certificaat essentieel. Het Klasse 3-certificaat kan worden gebruikt om het transactievolume te vergroten en ook om fraude te voorkomen.

Digitale handtekeningen voor Klasse 3-certificaten zijn meestal één tot twee jaar geldig. Deze certificaten zijn onderworpen aan de geldigheid van de wet. Attesten jonger dan één jaar of ouder dan drie jaar ongeldig zijn niet toegestaan. Certificaten van klasse 3 kunnen worden verlengd.

Wilt u meer informatie over onze diensten? Praat met onze adviseurs!