esignly_logo

De voordelen van elektronische ondertekening

image

Terwijl de digitale transformatie voor veel bedrijven in volle gang was, maakte de markt voor elektronische handtekeningtechnologie pas na de covid 19-pandemie een grote sprong voorwaarts. Laten we samen de voordelen van elektronische handtekeningen ontdekken.

Wat zijn de voordelen van elektronische handtekeningen?

We hebben al vermeld dat bedrijven online handtekeningen hebben ingevoerd als reactie op de covid-19-crisis. In de haast om alles voor elkaar te krijgen, werden bepaalde essentiële punten niet in overweging genomen. Gezien de gevoelige aard van de informatie die door deze personalisatietools gaat, moet beveiliging een primair selectiecriterium zijn. Het biedt juridische bescherming en juridische waarde aan ondertekende elektronische documenten.

Beveiliging

De digitale handtekening wordt beschermd door een combinatie van uitgebreide identificatiebedrijfsprocessen en een coderingssleutelpaar. De oplossingen voor digitale handtekeningen kunnen niet worden vervalst of gewijzigd.

Verhoogt de efficiëntie

Het implementeren van een oplossing voor elektronische handtekeningen kan u aanzienlijke doorlooptijd besparen! De digitale handtekeningcertificaten zorgen voor een duidelijke tracking die de opvolging van transacties optimaliseert en de totale transmissietijdbesparing vermindert, zowel intern als extern. U hoeft niet meerdere keren te scannen, af te leveren en af te drukken om virtuele handtekeningen te verzamelen. Fysieke archivering is ook weg! U kunt uw bewijsbestanden vinden binnen een intuïtief, beschermd online softwareplatform met behulp van een veilige, krachtige tool voor elektronische handtekeningen.

Wettelijke naleving

Elektronische handtekeningen zijn legaal en kunnen worden gebruikt zonder dat een geldig contract hoeft te worden bewezen. Dit wordt met name erkend door de Europese eIDAS-regelgeving. Deze verordening creëert een Europees kader om bedrijven in staat te stellen hun digitale documenten elektronisch te ondertekenen in volledige wettigheid en veiligheid. De elektronische handtekening is ook moeilijker ongeldig te verklaren voor de rechtbank omdat deze zowel de authenticiteit als de identiteit van de ondertekenaar vastlegt. U kunt er zeker van zijn dat aan uw wettelijke verplichtingen wordt voldaan door een oplossing te kiezen die voldoet aan de huidige regelgeving. Zo bent u optimaal beschermd.

Ontvang een gratis schatting of praat met onze zaakvoerder!

Economische voordelen

Een van de vele voordelen van software voor digitale handtekeningen is de mogelijkheid om print-, verzend- en contractproceskosten te verlagen. De productiviteit van werknemers wordt verhoogd door software voor digitale handtekeningen te gebruiken. Dit komt door de kortere verwerkingstijd. Hierdoor kunnen werknemers zich concentreren op taken met een hogere waarde. Ook de administratieve kosten worden aanzienlijk verlaagd. Er is minder papierverbruik, minder verzendkosten en u hoeft niet met inkt af te drukken.

Voordelen voor het milieu

Het milieu en duurzame ontwikkeling kunnen ook sterk worden beïnvloed door het gebruik van een elektronische handtekening . Ondertekenen op afstand vermindert het reizen aanzienlijk. De maker van elektronische handtekeningen kan altijd en overal op afstand worden voltooid. De software voor elektronische handtekeningen elimineert niet alleen de noodzaak om te reizen om juridische documenten te ondertekenen, maar vermindert ook aanzienlijk de hoeveelheid papier die wordt gebruikt. U hoeft uw papieren documenten niet fysiek te archiveren, af te drukken, te fotokopiëren of te kopiëren. Alle beveiligde documenten, inclusief brieven, contracten, machtigingen en huurovereenkomsten, zijn digitale contracten en worden beschermd binnen een beveiligde interface.

Er zijn veel voordelen verbonden aan het implementeren van een oplossing voor elektronische ondertekening binnen uw bedrijf. Organisaties die hun fysieke handtekeningprocessen digitaal hebben getransformeerd, kunnen genieten van meer inhoud en volledige procesbeveiliging, lagere kosten, hogere productiviteit en andere voordelen.