esignly_logo

Wat is een digitale handtekening en waarom zou u deze in 2023 voor uw bedrijf moeten gebruiken?

image

Technologie en communicatie worden steeds belangrijker in onze samenleving. Elektronische handtekeningen zullen blijven toenemen naarmate de technologie verbetert en ingebakken zit in ons dagelijks leven.

De meeste mensen die smartphones voor dagelijkse taken gebruiken, zijn onder meer het controleren van e-mail, het uitvoeren van transacties, surfen op internet en het afhandelen van bestanden. Deze bevatten allemaal gevoelige informatie en kunnen zelfs de meest waardevolle informatie in onze samenleving zijn.

Digitale handtekeningen zorgen ervoor dat gegevens die via deze media worden overgedragen, versleuteld zijn en niet kunnen worden gewijzigd. Digitale handtekeningen zijn vergelijkbaar met standaard elektronische handtekeningen, maar bieden een hoger beveiligingsniveau.

Wat is een digitale handtekening?

Wat is het verschil tussen een digitale handtekening en een elektronische handtekening? Een digitale handtekening maakt gebruik van codering, een fraai wiskundig schema om de authenticiteit van een digitaal bericht of document te verifiëren. Een e-handtekening voegt een handtekening toe aan een contract. Elektronische handtekeningen kunnen voor alles worden gebruikt, van het invoeren van uw naam onderaan een e-mail tot het klikken op de knop "Nu betalen" op een website.

Omwille van de eenvoud kunnen deze termen echter door elkaar worden gebruikt om te verwijzen naar andere handtekeningen dan pen en papier.

Dit zijn de drie meest voorkomende soorten elektronische handtekeningen:

 • Eenvoudige elektronische handtekening
 • Geavanceerde elektronische handtekening (AES).
 • Gekwalificeerde elektronische handtekeningen (QES).

Het eenvoudigste type elektronische handtekening is een eenvoudige elektronische handtekening. Dit kan inhouden dat u een naam invoert en een vakje aanvinkt om aan te geven dat u akkoord gaat. Dit is een handtekening zonder de unieke kenmerken van een geavanceerde elektronische handtekening of gekwalificeerde elektronische handtekening (QES).

Geavanceerde elektronische handtekeningen zijn ingewikkelder en vereisen een handtekening die uniek is gekoppeld aan de ondertekenaar. Deze handtekening kan een enkele ondertekenaar identificeren en eventuele wijzigingen na ondertekening detecteren.

Gekwalificeerde elektronische handtekeningen omvatten alles in een geavanceerde elektronische handtekening en een gekwalificeerd certificaat dat wordt verstrekt door gekwalificeerde vertrouwensdienstverleners. Dit type digitale handtekening is het veiligst en kan worden gebruikt om de identiteit te bevestigen. Het individu moet zijn paspoort vasthouden en ondertekenen met behulp van een gekwalificeerd apparaat voor het maken van tekens. Dit is grondig!

Hoe werken digitale handtekeningen?

Digitale handtekeningen worden gemaakt met behulp van public-key of asymmetrische cryptografie. Het algoritme voor de openbare sleutel genereert het paar gekoppelde privé- en openbare sleutels. Deze gekoppelde sleutels worden samen gebruikt om de authenticiteit van de handtekening te beschermen. Hoewel de ondertekenaar met de privésleutel de relevante gegevens kan coderen, kan de openbare sleutel alleen de handtekeninggegevens decoderen.

Een contract wordt digitaal ondertekend door een persoon. De gegenereerde hash is uniek voor elk document. Elk deel van de hash kan worden gewijzigd, maar het kan niet worden gewijzigd. Zo wordt de cryptografische hash versleuteld.

Zodra de handtekening is voltooid, kan het digitale document naar de ontvanger worden verzonden. De ontvanger moet toegang hebben tot het openbare sleutelcertificaat van de afzender om versleutelde berichten te kunnen bekijken. Dit is essentieel voor het hele proces. Het zou kunnen worden gebruikt om illegale digitale handtekeningen te maken, waarvoor de houder verantwoordelijk zou zijn.

Digitale handtekeningen zijn voordelig voor bedrijven

Tegenwoordig worden digitale handtekeningen veel gebruikt vanwege hun vele voordelen voor bedrijven over de hele wereld.

We bespreken de belangrijkste voordelen van digitale handtekeningen en waarom het kosteneffectieve investeringen zijn voor bedrijven die nog steeds afhankelijk zijn van papieren processen.

Efficiëntie en kosteneffectiviteit

Modern zakendoen vereist een constante stroom van leveranciers, partners en zakelijke overeenkomsten. Papier en pen worden snel onhoudbaar. Wanneer u dagelijks contracten uitwisselt, zijn de snelheid en kosten van het printen en posten van materialen en het faxen ervan niet mogelijk. Digitale handtekeningen maken het mogelijk om het vervelende en kostbare proces van dagelijkse bedrijfsvoering te stoppen.

Beter voor de Planeet

Digitale handtekeningen kunnen de planeet redden! Digitale handtekeningen kunnen onnodige verspilling elimineren en u geld besparen op archiefkasten.

Boeiende gebruikerservaring

Digitale handtekeningen staan bekend om hun eenvoud en het vermogen om snel complexe documenten te ondertekenen. Digitale handtekeningen bieden een sneller, efficiënter en naadloos proces.

Hogere beveiliging

Digitale handtekeningen worden gemaakt met behulp van PKI-technologie. Dit type codering maakt de handtekening onderdeel van het uiteindelijke document en kan niet worden gewijzigd of verwijderd.

Door digitaal te ondertekenen, kan de ondertekenaar zichzelf identificeren met behulp van zijn nationale elektronische ID's. Uw klanten zullen eID's zien als betrouwbare identificatiemiddelen waarmee ze toegang krijgen tot online openbare en privédiensten.

Een digitale handtekening kan ook worden gebruikt om het IP-adres en het tijdstip van aanmaak vast te leggen. U hebt alleen de digitaal ondertekende pdf nodig om uw zaak te bewijzen.

Brede acceptatie en wettelijke naleving

Digitale handtekeningen hebben het voordeel dat ze in bijna elk land ter wereld afdwingbaar zijn.

Kan uw bedrijf buiten de landsgrenzen opereren? Bent u leverancier, partner of klant in het buitenland? Digitale handtekeningen zijn net zo juridisch bindend als handgeschreven tegenhangers, daarom zou u ze moeten gebruiken.

Digitale handtekeningen in de Europese Unie zijn de veiligste vorm van e-handtekeningen. Ze kunnen worden gebruikt om bijna alle documenten te ondertekenen.

Tijd besparen

U zult veel tijd besteden aan het uitvoeren van handmatige taken, zoals het opstellen, afdrukken en scannen van papieren documenten. Het kan dagen, soms zelfs weken duren om de documenten ondertekend en teruggestuurd te krijgen. U moet wachten op antwoorden als er geen handtekening aanwezig is.

Digitaal ondertekenen vermindert handmatig werk en de tijd die nodig is om documenten te ondertekenen.

Workflow-automatisering

Papieren processen hebben coördinatie, nauwkeurigheid, tracking en handmatige coördinatie nodig. Dit is met name het geval wanneer documenten in een specifieke volgorde moeten worden ondertekend en de vertrouwelijkheid van gegevens moet worden beschermd.

Er kunnen fouten optreden wanneer mensen het papierwerk afhandelen. Er zijn onvermijdelijke fouten, vertragingen en risico's van schending van beleid. Ze worden geëlimineerd wanneer u een digitale tool gebruikt om het proces consistent en foutloos te maken.

Zijn digitale handtekeningen legaal in het VK?

Het korte antwoord op je vraag is ja. De Engelse wet erkent bijna elk type handtekening. Hoewel "handtekeningen met natte inkt" of papieren handtekeningen al vele jaren de standaard zijn, biedt de gratis digitale handtekening bedrijven alle tools die ze nodig hebben om een moderne benadering van documentondertekening en contracten te hanteren.

Gemak brengt echter een zeker risico met zich mee. In een geschil over een overeenkomst die is ondertekend met behulp van een eenvoudige elektronische handtekening, kan het zijn dat de partij die zich op die overeenkomst wil beroepen, de rechtbank moet aantonen dat de andere partij de overeenkomst geldig heeft ondertekend. Het eSignly-platform heeft tot doel de zekerheid over de juridisch bindende status van elektronische handtekeningen te vergroten. Alle betaalde abonnementen zijn inclusief onbeperkte toegang tot onze veilige en geavanceerde tool voor elektronische handtekeningen. Onze native tool voor elektronische handtekeningen kan een unieke ondertekenaar identificeren en wijzigingen na ondertekening detecteren. Om extra veiligheid te garanderen, vereist het eSignly-platform dat elke ontvanger van een contract of ander document een door het systeem gegenereerde pincode moet invoeren voordat ze elektronisch kunnen ondertekenen met eSignly. Meld u nu aan om te zien hoe gemakkelijk het is om zakelijke transacties af te tekenen met onze geavanceerde tool voor elektronische handtekeningen.

Gebruik gevallen van digitale handtekeningen

Vanwege hun eenvoud en brede scala aan beveiligingsfuncties kunnen digitale handtekeningen in veel verschillende situaties worden gebruikt. Digitale handtekeningen kunnen nu veel bedrijven vervangen die voorheen afhankelijk waren van handtekeningen met natte inkt. Hoe zou dit er voor bedrijven uitzien? Digitale handtekeningen worden op verschillende populaire manieren gebruikt. Dit zijn:

Onboarding van klanten en klanten

Mogelijk moet u belangrijke documenten met uw klant delen, afhankelijk van de aard en omvang van uw bedrijf. Het onboarden van klanten kan aanzienlijk worden vereenvoudigd door een digitale handtekening te gebruiken. Dit bespaart klanten en uw team tijd en voorkomt vervelende administratie.

Legale documenten

Uw bedrijf legaal beschermen is belangrijk, maar kan kostbaar en tijdrovend zijn. Digitale handtekeningen kunnen het proces drastisch versnellen door contractbeoordelingen te stroomlijnen en belangrijke documenten te beveiligen.

Interne aangelegenheden

Het managen van mensen is een van de moeilijkste aspecten van het managen van een bedrijf. Deze complexiteit neemt toe bij het overwegen van arbeidsovereenkomsten, evaluaties van secundaire arbeidsvoorwaarden, vertrouwelijke contactgegevens en vertrouwelijkheid. Veel bedrijven gebruiken digitale handtekeningen om werving en bedrijfsupdates te vereenvoudigen.

MKB

De eigenaren van het MKB in het VK zijn tegenwoordig sterk afhankelijk van efficiëntie, of het nu overdag is om het bedrijf te runnen of om op de lange termijn te kijken. Het mkb heeft meer tijd en geduld nodig om te besparen op papierwerk met betrekking tot het aannemen, investeren en vastleggen van handelspartners. Toch is het essentieel om de belangen van het bedrijf te beschermen.

Mkb-bedrijven moeten snel kunnen uitvinden, sneller implementeren en juridische bescherming krijgen om hen tegen risico's te beschermen. Digitale handtekeningen kunnen in enkele uren worden gemaakt, ondertekend en vastgelegd, in tegenstelling tot handtekeningen met natte inkt. Hierdoor kunnen MKB-bedrijven gelijke tred houden met hun branchegenoten.

Hoe te weten of de elektronische handtekening legaal is?

Hoe controleer je of e-handtekeningen geldig zijn? Hoe weet u of de beoogde ontvanger een e-sign heeft ondertekend?

U kunt op verschillende manieren controleren of een elektronische handtekening geldig is. U kunt eerst de geldigheid van de handtekening verifiëren door de metadata te bekijken. Deze metadata tonen u de datum en de maker van de handtekening.

Digitale handtekeningen kunnen andere informatie bevatten, zoals:

 • IP adres
 • Informatie over besturingssystemen en browsers
 • Stempels met datum en tijd

U kunt ook het door de ondertekenaar ondertekende certificaat bekijken. Dit certificaat kan worden bekeken op uw computer of mobiele apparaat.

Neem het voorbeeld van een elektronische handtekening voor Adobe PDF-bestanden. Uw handtekening wordt automatisch toegevoegd aan het PDF-bestand wanneer u een document ondertekent met Adobe Acrobat Standard en Professional.

Uw handtekening wordt automatisch vergeleken met de informatie in het certificaat wanneer u het bestand opent. Adobe Acrobat accepteert uw handtekening als de informatie overeenkomt. Als de informatie niet overeenkomt, krijgt u een foutmelding te zien.

Open het PDF-bestand, selecteer Handtekening verifiëren in het menu Bewerken en u kunt de handtekening controleren. Er wordt een dialoogvenster geopend waarin alle informatie over uw certificaat wordt weergegeven en dit wordt vergeleken met het PDF-bestand.

Elektronische handtekeningen toenemend gebruik

Elektronische handtekeningen zijn een nieuwe technologie die al jaren bestaat. Whitfield Diffie en Martin Hellman beschreven het voor het eerst in 1976. In 1988 werd Lotus Notes 1.0 het eerste softwareprogramma dat mogelijkheden bood voor digitale handtekeningen. Dit werd bereikt met behulp van het RSA-algoritme.

Digitale handtekeningen werden echter pas in 1999 en 2000 wettelijk bindend gemaakt met de introductie van de EU-richtlijn voor elektronische handtekeningen (ESIGN-wet) en de EU-richtlijn voor elektronische handtekeningen (EU-richtlijn voor elektronische handtekeningen).

Elektronische handtekeningen bestaan al vele decennia. Ze werden echter pas onlangs op grote schaal gebruikt. Uit een recent onderzoek onder meer dan 2000 deelnemers bleek dat meer dan 65% van de huidige eSignature-gebruikers het pas in de afgelopen twee jaar is gaan gebruiken. Er werd ook onthuld dat de meeste bedrijven e-handtekeningen gebruiken voor beveiligingsverbeteringen.

Covid-19: waarom de adoptie van e-handtekeningen toeneemt

De recente pandemie, die de wereld schokte, is de belangrijkste reden voor de toenemende acceptatie van e-handtekeningen. Covid-19 zorgde ervoor dat veel bedrijven meerdere dagen niet op afstand konden werken. Ook werden in veel delen van de wereld sloten opgelegd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Dit verkleinde de kans op het ondertekenen van traditionele handtekeningen en moedigde het gebruik van e-handtekeningen aan.

Recent onderzoek toont aan dat meer dan 50% van de bedrijven digitale handtekeningen gebruikte om zichzelf te beschermen tijdens de pandemie. Ook de individuele adoptie steeg met 13%. Er wordt ook aangenomen dat elektronische handtekeningen die door Covid-19-gebruikers zijn aangenomen, deze in het post-Covid-tijdperk zullen blijven gebruiken.

Deze cijfers suggereren dat digitale handtekeningen geen trend zijn, maar de toekomst van het bedrijfsleven. Hetzelfde is te zien in marktprognoses.

De impact van Covid-19 is wereldwijd geweest. Het heeft de manier veranderd waarop mensen leven en met elkaar omgaan. Iedereen, van grote bedrijven tot kleine handelaren tot eigen winkels en winkels, heeft zijn zakelijke praktijken moeten heroverwegen. Dit omvat het creëren van nieuwe netwerken en structuren die mensen in staat stellen te gedijen in een omgeving die hen niet toestaat om met elkaar in contact te komen. Dit heeft over de hele linie een rimpeleffect gehad. Het is op veel manieren duidelijk, inclusief operationele en logistieke uitdagingen en eenvoudige processen zoals het ondertekenen van een contract.

Hoewel digitale oplossingen zoals de e-handtekening niet nieuw zijn, heeft COVID-19 de acceptatiegraad in India helpen verhogen. Bedrijven gaan nu naar hun schermen om gewoon te blijven draaien. Sommige voordelen liggen voor de hand, zoals de mogelijkheid om papierloos te werken. Door elektronische ondertekening kunnen documenten, contracten en andere informatie echter op afstand worden ondertekend en goedgekeurd, waardoor bedrijven hun activiteiten kunnen voortzetten zonder enige negatieve gevolgen.

Waarom elektronische handtekeningen een integraal onderdeel zijn van bedrijven

Het wordt steeds belangrijker voor bedrijven om documenten te kunnen verifiëren naarmate ze elektronisch groeien.

Er zijn veel redenen waarom e-handtekeningen een integraal onderdeel van een bedrijf zouden moeten zijn. De belangrijkste reden waarom ze een integraal onderdeel van een bedrijf zijn, is de veelheid aan voordelen die ze bieden. Dit zijn slechts enkele redenen waarom digitale handtekeningen een integraal onderdeel van bedrijven zouden moeten zijn.

 • Door het elimineren van de noodzaak om fysieke handtekeningen op documenten te hebben, kunt u zowel tijd als geld besparen. Veel op papier gebaseerde processen die momenteel worden gebruikt, zouden eenvoudiger te beheren en tijdrovender zijn met eSignatures.
 • U kunt elk document volgen dat via uw systeem is verzonden en zien wie het heeft ondertekend en wanneer.
 • Om documenten tegen nieuwsgierige blikken te beschermen, kunt u ze op uw server versleutelen.
 • U hebt slechts het wachtwoord van één persoon nodig om toegang te krijgen tot de documenten die zij hebben ondertekend. Als iemand je om dat wachtwoord vraagt, wordt het alleen gegeven.
 • Elektronische handtekeningen kunnen in veel landen over de hele wereld (waaronder de Verenigde Staten) wettelijk bindend zijn.
 • Het systeem kan voor elk document worden gebruikt, niet alleen voor contracten en overeenkomsten.
 • Het is gemakkelijk om documenten te delen met meerdere gebruikers. U kunt ook collega's toevoegen voor feedback voordat u zich afmeldt.
 • Elektronische handtekeningen zijn gemakkelijker te traceren dan fysieke, dus als u later problemen ondervindt (bijvoorbeeld iemand die beweert iets niet te hebben ontvangen), zal het veel gemakkelijker zijn om te bewijzen dat dit wel het geval is.

Topindustrieën die kunnen profiteren van elektronische handtekeningen

Het is gemakkelijk om te zien hoe de acceptatie van e-handtekeningen groeit. Veel soorten bedrijven kunnen e-handtekeningen gebruiken. Een elektronische handtekening kan worden gebruikt als u regelmatig papieren formulieren gebruikt. Deze nieuwe technologie kan u, ongeacht de branche waarin uw bedrijf zich bevindt, helpen bij het creëren van digitale processen die werken voor uw werknemers. Het zal ook de tand des tijds doorstaan en uw bedrijf kunnen ondersteunen terwijl digitale technologieën evolueren.

Het maakt niet uit in welke sector u werkt - een eSignature is een must. Heb je nog overtuigingskracht nodig? Dit zijn de top vijf sectoren die baat zouden hebben bij gratis elektronische handtekeningen . Staat uw sector op de lijst?

Financiën

Financiële professionals zullen bekend zijn met de hoeveelheid papierwerk die ermee gemoeid is. Hoewel u altijd met papierwerk te maken zult hebben, kunnen e-handtekeningen dat deel elimineren en u in staat stellen alles digitaal te houden. Hoe kan een eSignature de financiële sector helpen?

 • Veilig ondertekenen

Financiële informatie is gevoelig. Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat deze informatie veilig wordt bewaard. Met elektronische handtekeningen kunt u documenten veilig ondertekenen terwijl u belangrijke informatie zoals IP-adres, datum en tijd bijhoudt.

 • Digitale verslagen

Professionals in de financiële sector hebben een transparante en traceerbare audittrail nodig. U kunt documenten digitaal bewaren om te zorgen voor een sabotagebestendig record waarvan een back-up kan worden gemaakt in cloudopslag om schade of verlies te voorkomen. Digitale documenten zijn gemakkelijker op te slaan omdat ze geen fysieke ruimte nodig hebben. Ze kunnen ook op elk moment eenvoudig worden teruggevonden met een zoekfunctie.

 • Blijf compliant

Financiële instellingen moeten zich houden aan regelgeving als Know Your Customer/Customer Due Diligence. In deze fase van het proces zijn ook elektronische handtekeningen mogelijk. Ze kunnen handig zijn bij het verzamelen van persoonlijke informatie over klanten. Enkele providers bieden een geïntegreerde ID-checker aan die kan worden gebruikt om de identiteit van uw klanten te verifiëren met behulp van digitale technologie.

verkoop

Het hele verkoopproces is papierintensief, van het eerste contact met een klant tot de definitieve handtekening op de stippellijnen. Een elektronische handtekening kan uw leven vereenvoudigen en uw verkoopproces versnellen. Dit zijn slechts enkele van de vele voordelen die elektronische handtekeningen bieden.

 • Beter volgen

Elk contact of elke vraag die u van uw bedrijf ontvangt, kan een leider zijn. U wilt dat verkoopkansen op schema blijven. Met connectoren kun je je CRM automatisch updaten door het te koppelen aan digitale documenten. Zo bent u altijd op de hoogte van alle transacties.

 • Snel reagerend

U kunt snel reageren op klanten met digitale documenten en e-signing. Hierdoor kunt u snel reageren op vragen of verzoeken. U kunt met slechts een paar klikken documenten maken, elektronisch ondertekenen en verzenden om snel contracten bij klanten te krijgen.

 • Verbeter de klantervaring

Een geweldige klantervaring is essentieel voor elk bedrijf. Dit zorgt voor positieve mond-tot-mondreclame en zorgt ervoor dat klanten terugkeren naar uw bedrijf. Met elektronische handtekeningen kunnen klanten snel en eenvoudig documenten ondertekenen. U hoeft niet te wachten op papierwerk of scannen en printen.

Juridisch

De levensader van de juridische sector is de handtekening. Ze geven aan dat iemand akkoord gaat met de inhoud van het document. Uw handtekening is belangrijk omdat alles online kan. E-handtekeningen zijn een geweldige manier voor de juridische sector om te profiteren van digitale documenten en e-handtekeningen.

 • Juridisch bindend

Hoewel sommigen misschien nerveus zijn over de overstap van inkt naar elektronische handtekeningen, zijn ze wettelijk bindend in het VK. De Electronic Communication Act 2000 heeft dit voor het eerst vastgesteld en wetscommissies hebben het de afgelopen jaren verder bevestigd. U kunt een digitale handtekening gebruiken om juridische documenten te ondertekenen. Het heeft dezelfde betekenis en betekenis als een traditionele "natte" handtekening.

 • Geld besparen

Elektronische handtekeningen kunnen juridische organisaties geld besparen op papier en andere verborgen kosten. Of u nu op zoek bent naar besparingen op papier, opslag, briefpapier en afdrukken, er zijn er veel. Een elektronische handtekening kan u geld besparen als uw bedrijf veel papier gebruikt. Het vermindert ook afval en helpt de ecologische voetafdruk van uw bedrijf te verkleinen.

 • Digitale Papierspoor

De juridische sector heeft uitdagingen. Het is belangrijk om documenten te ondertekenen en transacties bij te houden. Digitale documenten maken het veel gemakkelijker om uw 'papieren spoor' te organiseren. U kunt afscheid nemen van archiefkasten en mappen. Digitale documenten kunnen zowel op uw hardware als in de Cloud worden opgeslagen. Dit zorgt voor een back-up voor uw apparaat in geval van nood.

Onroerend goed

Bij het kopen, huren of verkopen van onroerend goed komt altijd papierwerk kijken. U moet veel documenten ondertekenen in de onroerendgoedsector, waaronder de akte van een huis, een huurovereenkomst en zelfs een checklist voor het intrekken. Een elektronische handtekening kan veel voordelen opleveren voor uw bedrijf.

 • Aanvaard door HM Kadaster

HM Land Registry was de enige plaats in het VK die weigerde elektronische handtekeningen te accepteren voor documenten zoals eigendomsoverdrachten of huurovereenkomsten. Ze accepteren nu elektronische handtekeningen op deze documenten, waardoor ze geldig zijn voor de vastgoedsector.

 • Ondertekenen

De woningmarkt is dynamisch. Er komen altijd nieuwe woningen en woningen op de markt. Met elektronische handtekeningen kunnen u en uw potentiële koper of huurder snel documenten ondertekenen, waardoor het voor u gemakkelijker wordt om gelijke tred te houden met een concurrerende markt.

 • Toegankelijke technologie

Mensen kunnen overweldigd raken door de nieuwe technologie en bang zijn dat het leven er moeilijker door wordt. Hoewel dit soms waar kan zijn, maken e-handtekeningen het ondertekenen gemakkelijker. Ze zijn gemakkelijk toegankelijk voor alle niveaus van digitale volwassenheid. Het enige dat uw klanten hoeven te doen, is een e-mailadres opgeven.

Verzekering

Werknemers in de verzekeringssector zullen bekend zijn met de hoeveelheid papierwerk die elke dag nodig is om claims en verzekeringsaanvragen te verwerken. De elektronische handtekening maakt het beheer van documenten veel eenvoudiger en efficiënter.

 • Digitale documenten

Uw bedrijf kan documentworkflows stroomlijnen en papierwerk verminderen door documenten digitaal te houden. Onze digitale oplossingen besparen tijd door u in staat te stellen documenten elektronisch te verzenden en op te slaan.

 • Verbeter de klantervaring

Veel klanten vinden het indienen van een verzekeringsclaim stressvol. Uw klanten moeten zo min mogelijk moeite hebben met het indienen van papierwerk. Met behulp van een e-handtekening kunnen uw klanten met slechts een paar klikken papierwerk invullen, ondertekenen en retourneren.

 • Eenvoudige opslag

Uw archiefkasten lopen snel vol als u dagelijks veel papierwerk te verwerken krijgt. Met elektronische documenten maakt u ruimte vrij in uw kantoor en kunt u ze gemakkelijker terugvinden.

De belangrijkste afhaalmaaltijd

U hoeft zich geen zorgen te maken als uw bedrijf documenten ondertekent met pen en papier. Het is nu echter tijd om de overstap te maken.

Elektronische handtekeningen zijn zo gewoon geworden dat mensen geen wenkbrauwen meer optrekken of zich afvragen waarom ze nodig zijn bij het ontvangen van een document.

E-handtekeningen besparen u niet alleen tijd, maar verbeteren ook uw financiële positie. Met elektronische handtekeningen kunt u documenten sneller, efficiënter en effectiever ondertekenen dan ooit tevoren.

Technologie en communicatie worden steeds belangrijker in onze samenleving. Elektronische handtekeningen zullen blijven toenemen naarmate de technologie verbetert en ingebakken zit in ons dagelijks leven.

De meeste mensen die smartphones voor dagelijkse taken gebruiken, zijn onder meer het controleren van e-mail, het uitvoeren van transacties, surfen op internet en het afhandelen van bestanden. Deze bevatten allemaal gevoelige informatie en kunnen zelfs de meest waardevolle informatie in onze samenleving zijn.

Digitale handtekeningen zorgen ervoor dat gegevens die via deze media worden overgedragen, versleuteld zijn en niet kunnen worden gewijzigd. Digitale handtekeningen zijn vergelijkbaar met standaard elektronische handtekeningen, maar bieden een hoger beveiligingsniveau.

Wat is een digitale handtekening?

Wat is het verschil tussen een digitale handtekening en een elektronische handtekening? Een digitale handtekening maakt gebruik van codering, een fraai wiskundig schema om de authenticiteit van een digitaal bericht of document te verifiëren. Een e-handtekening voegt een handtekening toe aan een contract. Elektronische handtekeningen kunnen voor alles worden gebruikt, van het invoeren van uw naam onderaan een e-mail tot het klikken op de knop "Nu betalen" op een website.

Omwille van de eenvoud kunnen deze termen echter door elkaar worden gebruikt om te verwijzen naar andere handtekeningen dan pen en papier.

Dit zijn de drie meest voorkomende soorten elektronische handtekeningen:

 • Eenvoudige elektronische handtekening
 • Geavanceerde elektronische handtekening (AES).
 • Gekwalificeerde elektronische handtekeningen (QES).

Het eenvoudigste type elektronische handtekening is een eenvoudige elektronische handtekening. Dit kan inhouden dat u een naam invoert en een vakje aanvinkt om aan te geven dat u akkoord gaat. Dit is een handtekening zonder de unieke kenmerken van een geavanceerde elektronische handtekening of gekwalificeerde elektronische handtekening (QES).

Geavanceerde elektronische handtekeningen zijn ingewikkelder en vereisen een handtekening die uniek is gekoppeld aan de ondertekenaar. Deze handtekening kan een enkele ondertekenaar identificeren en eventuele wijzigingen na ondertekening detecteren.

Gekwalificeerde elektronische handtekeningen omvatten alles in een geavanceerde elektronische handtekening en een gekwalificeerd certificaat dat wordt verstrekt door gekwalificeerde vertrouwensdienstverleners. Dit type digitale handtekening is het veiligst en kan worden gebruikt om de identiteit te bevestigen. Het individu moet zijn paspoort vasthouden en ondertekenen met behulp van een gekwalificeerd apparaat voor het maken van tekens. Dit is grondig!

Hoe werken digitale handtekeningen?

Digitale handtekeningen worden gemaakt met behulp van public-key of asymmetrische cryptografie. Het algoritme voor de openbare sleutel genereert het paar gekoppelde privé- en openbare sleutels. Deze gekoppelde sleutels worden samen gebruikt om de authenticiteit van de handtekening te beschermen. Hoewel de ondertekenaar met de privésleutel de relevante gegevens kan coderen, kan de openbare sleutel alleen de handtekeninggegevens decoderen.

Een contract wordt digitaal ondertekend door een persoon. De gegenereerde hash is uniek voor elk document. Elk deel van de hash kan worden gewijzigd, maar het kan niet worden gewijzigd. Zo wordt de cryptografische hash versleuteld.

Zodra de handtekening is voltooid, kan het digitale document naar de ontvanger worden verzonden. De ontvanger moet toegang hebben tot het openbare sleutelcertificaat van de afzender om versleutelde berichten te kunnen bekijken. Dit is essentieel voor het hele proces. Het zou kunnen worden gebruikt om illegale digitale handtekeningen te maken, waarvoor de houder verantwoordelijk zou zijn.

Digitale handtekeningen zijn voordelig voor bedrijven

Tegenwoordig worden digitale handtekeningen veel gebruikt vanwege hun vele voordelen voor bedrijven over de hele wereld.

We bespreken de belangrijkste voordelen van digitale handtekeningen en waarom het kosteneffectieve investeringen zijn voor bedrijven die nog steeds afhankelijk zijn van papieren processen.

Efficiëntie en kosteneffectiviteit

Modern zakendoen vereist een constante stroom van leveranciers, partners en zakelijke overeenkomsten. Papier en pen worden snel onhoudbaar. Wanneer u dagelijks contracten uitwisselt, zijn de snelheid en kosten van het printen en posten van materialen en het faxen ervan niet mogelijk. Digitale handtekeningen maken het mogelijk om het vervelende en kostbare proces van dagelijkse bedrijfsvoering te stoppen.

Beter voor de Planeet

Digitale handtekeningen kunnen de planeet redden! Digitale handtekeningen kunnen onnodige verspilling elimineren en u geld besparen op archiefkasten.

Boeiende gebruikerservaring

Digitale handtekeningen staan bekend om hun eenvoud en het vermogen om snel complexe documenten te ondertekenen. Digitale handtekeningen bieden een sneller, efficiënter en naadloos proces.

Hogere beveiliging

Digitale handtekeningen worden gemaakt met behulp van PKI-technologie. Dit type codering maakt de handtekening onderdeel van het uiteindelijke document en kan niet worden gewijzigd of verwijderd.

Door digitaal te ondertekenen, kan de ondertekenaar zichzelf identificeren met behulp van zijn nationale elektronische ID's. Uw klanten zullen eID's zien als betrouwbare identificatiemiddelen waarmee ze toegang krijgen tot online openbare en privédiensten.

Een digitale handtekening kan ook worden gebruikt om het IP-adres en het tijdstip van aanmaak vast te leggen. U hebt alleen de digitaal ondertekende pdf nodig om uw zaak te bewijzen.

Brede acceptatie en wettelijke naleving

Digitale handtekeningen hebben het voordeel dat ze in bijna elk land ter wereld afdwingbaar zijn.

Kan uw bedrijf buiten de landsgrenzen opereren? Bent u leverancier, partner of klant in het buitenland? Digitale handtekeningen zijn net zo juridisch bindend als handgeschreven tegenhangers, daarom zou u ze moeten gebruiken.

Digitale handtekeningen in de Europese Unie zijn de veiligste vorm van e-handtekeningen. Ze kunnen worden gebruikt om bijna alle documenten te ondertekenen.

Tijd besparen

U zult veel tijd besteden aan het uitvoeren van handmatige taken, zoals het opstellen, afdrukken en scannen van papieren documenten. Het kan dagen, soms zelfs weken duren om de documenten ondertekend en teruggestuurd te krijgen. U moet wachten op antwoorden als er geen handtekening aanwezig is.

Digitaal ondertekenen vermindert handmatig werk en de tijd die nodig is om documenten te ondertekenen.

Workflow-automatisering

Papieren processen hebben coördinatie, nauwkeurigheid, tracking en handmatige coördinatie nodig. Dit is met name het geval wanneer documenten in een specifieke volgorde moeten worden ondertekend en de vertrouwelijkheid van gegevens moet worden beschermd.

Er kunnen fouten optreden wanneer mensen het papierwerk afhandelen. Er zijn onvermijdelijke fouten, vertragingen en risico's van schending van beleid. Ze worden geëlimineerd wanneer u een digitale tool gebruikt om het proces consistent en foutloos te maken.

Zijn digitale handtekeningen legaal in het VK?

Het korte antwoord op je vraag is ja. De Engelse wet erkent bijna elk type handtekening. Hoewel "handtekeningen met natte inkt" of papieren handtekeningen al vele jaren de standaard zijn, biedt de gratis digitale handtekening bedrijven alle tools die ze nodig hebben om een moderne benadering van documentondertekening en contracten te hanteren.

Gemak brengt echter een zeker risico met zich mee. In een geschil over een overeenkomst die is ondertekend met behulp van een eenvoudige elektronische handtekening, kan het zijn dat de partij die zich op die overeenkomst wil beroepen, de rechtbank moet aantonen dat de andere partij de overeenkomst geldig heeft ondertekend. Het eSignly-platform heeft tot doel de zekerheid over de juridisch bindende status van elektronische handtekeningen te vergroten. Alle betaalde abonnementen zijn inclusief onbeperkte toegang tot onze veilige en geavanceerde tool voor elektronische handtekeningen. Onze native tool voor elektronische handtekeningen kan een unieke ondertekenaar identificeren en wijzigingen na ondertekening detecteren. Om extra veiligheid te garanderen, vereist het eSignly-platform dat elke ontvanger van een contract of ander document een door het systeem gegenereerde pincode moet invoeren voordat ze elektronisch kunnen ondertekenen met eSignly. Meld u nu aan om te zien hoe gemakkelijk het is om zakelijke transacties af te tekenen met onze geavanceerde tool voor elektronische handtekeningen.

Gebruik gevallen van digitale handtekeningen

Vanwege hun eenvoud en brede scala aan beveiligingsfuncties kunnen digitale handtekeningen in veel verschillende situaties worden gebruikt. Digitale handtekeningen kunnen nu veel bedrijven vervangen die voorheen afhankelijk waren van handtekeningen met natte inkt. Hoe zou dit er voor bedrijven uitzien? Digitale handtekeningen worden op verschillende populaire manieren gebruikt. Dit zijn:

Onboarding van klanten en klanten

Mogelijk moet u belangrijke documenten met uw klant delen, afhankelijk van de aard en omvang van uw bedrijf. Het onboarden van klanten kan aanzienlijk worden vereenvoudigd door een digitale handtekening te gebruiken. Dit bespaart klanten en uw team tijd en voorkomt vervelende administratie.

Legale documenten

Uw bedrijf legaal beschermen is belangrijk, maar kan kostbaar en tijdrovend zijn. Digitale handtekeningen kunnen het proces drastisch versnellen door contractbeoordelingen te stroomlijnen en belangrijke documenten te beveiligen.

Interne aangelegenheden

Het managen van mensen is een van de moeilijkste aspecten van het managen van een bedrijf. Deze complexiteit neemt toe bij het overwegen van arbeidsovereenkomsten, evaluaties van secundaire arbeidsvoorwaarden, vertrouwelijke contactgegevens en vertrouwelijkheid. Veel bedrijven gebruiken digitale handtekeningen om werving en bedrijfsupdates te vereenvoudigen.

MKB

De eigenaren van het MKB in het VK zijn tegenwoordig sterk afhankelijk van efficiëntie, of het nu overdag is om het bedrijf te runnen of om op de lange termijn te kijken. Het mkb heeft meer tijd en geduld nodig om te besparen op papierwerk met betrekking tot het aannemen, investeren en vastleggen van handelspartners. Toch is het essentieel om de belangen van het bedrijf te beschermen.

Mkb-bedrijven moeten snel kunnen uitvinden, sneller implementeren en juridische bescherming krijgen om hen tegen risico's te beschermen. Digitale handtekeningen kunnen in enkele uren worden gemaakt, ondertekend en vastgelegd, in tegenstelling tot handtekeningen met natte inkt. Hierdoor kunnen MKB-bedrijven gelijke tred houden met hun branchegenoten.

Hoe te weten of de elektronische handtekening legaal is?

Hoe controleer je of e-handtekeningen geldig zijn? Hoe weet u of de beoogde ontvanger een e-sign heeft ondertekend?

U kunt op verschillende manieren controleren of een elektronische handtekening geldig is. U kunt eerst de geldigheid van de handtekening verifiëren door de metadata te bekijken. Deze metadata tonen u de datum en de maker van de handtekening.

Digitale handtekeningen kunnen andere informatie bevatten, zoals:

 • IP adres
 • Informatie over besturingssystemen en browsers
 • Stempels met datum en tijd

U kunt ook het door de ondertekenaar ondertekende certificaat bekijken. Dit certificaat kan worden bekeken op uw computer of mobiele apparaat.

Neem het voorbeeld van een elektronische handtekening voor Adobe PDF-bestanden. Uw handtekening wordt automatisch toegevoegd aan het PDF-bestand wanneer u een document ondertekent met Adobe Acrobat Standard en Professional.

Uw handtekening wordt automatisch vergeleken met de informatie in het certificaat wanneer u het bestand opent. Adobe Acrobat accepteert uw handtekening als de informatie overeenkomt. Als de informatie niet overeenkomt, krijgt u een foutmelding te zien.

Open het PDF-bestand, selecteer Handtekening verifiëren in het menu Bewerken en u kunt de handtekening controleren. Er wordt een dialoogvenster geopend waarin alle informatie over uw certificaat wordt weergegeven en dit wordt vergeleken met het PDF-bestand.

Elektronische handtekeningen toenemend gebruik

Elektronische handtekeningen zijn een nieuwe technologie die al jaren bestaat. Whitfield Diffie en Martin Hellman beschreven het voor het eerst in 1976. In 1988 werd Lotus Notes 1.0 het eerste softwareprogramma dat mogelijkheden bood voor digitale handtekeningen. Dit werd bereikt met behulp van het RSA-algoritme.

Digitale handtekeningen werden echter pas in 1999 en 2000 wettelijk bindend gemaakt met de introductie van de EU-richtlijn voor elektronische handtekeningen (ESIGN-wet) en de EU-richtlijn voor elektronische handtekeningen (EU-richtlijn voor elektronische handtekeningen).

Elektronische handtekeningen bestaan al vele decennia. Ze werden echter pas onlangs op grote schaal gebruikt. Uit een recent onderzoek onder meer dan 2000 deelnemers bleek dat meer dan 65% van de huidige eSignature-gebruikers het pas in de afgelopen twee jaar is gaan gebruiken. Er werd ook onthuld dat de meeste bedrijven e-handtekeningen gebruiken voor beveiligingsverbeteringen.

Covid-19: waarom de adoptie van e-handtekeningen toeneemt

De recente pandemie, die de wereld schokte, is de belangrijkste reden voor de toenemende acceptatie van e-handtekeningen. Covid-19 zorgde ervoor dat veel bedrijven meerdere dagen niet op afstand konden werken. Ook werden in veel delen van de wereld sloten opgelegd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Dit verkleinde de kans op het ondertekenen van traditionele handtekeningen en moedigde het gebruik van e-handtekeningen aan.

Recent onderzoek toont aan dat meer dan 50% van de bedrijven digitale handtekeningen gebruikte om zichzelf te beschermen tijdens de pandemie. Ook de individuele adoptie steeg met 13%. Er wordt ook aangenomen dat elektronische handtekeningen die door Covid-19-gebruikers zijn aangenomen, deze in het post-Covid-tijdperk zullen blijven gebruiken.

Deze cijfers suggereren dat digitale handtekeningen geen trend zijn, maar de toekomst van het bedrijfsleven. Hetzelfde is te zien in marktprognoses.

De impact van Covid-19 is wereldwijd geweest. Het heeft de manier veranderd waarop mensen leven en met elkaar omgaan. Iedereen, van grote bedrijven tot kleine handelaren tot eigen winkels en winkels, heeft zijn zakelijke praktijken moeten heroverwegen. Dit omvat het creëren van nieuwe netwerken en structuren die mensen in staat stellen te gedijen in een omgeving die hen niet toestaat om met elkaar in contact te komen. Dit heeft over de hele linie een rimpeleffect gehad. Het is op veel manieren duidelijk, inclusief operationele en logistieke uitdagingen en eenvoudige processen zoals het ondertekenen van een contract.

Hoewel digitale oplossingen zoals de e-handtekening niet nieuw zijn, heeft COVID-19 de acceptatiegraad in India helpen verhogen. Bedrijven gaan nu naar hun schermen om gewoon te blijven draaien. Sommige voordelen liggen voor de hand, zoals de mogelijkheid om papierloos te werken. Door elektronische ondertekening kunnen documenten, contracten en andere informatie echter op afstand worden ondertekend en goedgekeurd, waardoor bedrijven hun activiteiten kunnen voortzetten zonder enige negatieve gevolgen.

Waarom elektronische handtekeningen een integraal onderdeel zijn van bedrijven

Het wordt steeds belangrijker voor bedrijven om documenten te kunnen verifiëren naarmate ze elektronisch groeien.

Er zijn veel redenen waarom e-handtekeningen een integraal onderdeel van een bedrijf zouden moeten zijn. De belangrijkste reden waarom ze een integraal onderdeel van een bedrijf zijn, is de veelheid aan voordelen die ze bieden. Dit zijn slechts enkele redenen waarom digitale handtekeningen een integraal onderdeel van bedrijven zouden moeten zijn.

 • Door het elimineren van de noodzaak om fysieke handtekeningen op documenten te hebben, kunt u zowel tijd als geld besparen. Veel op papier gebaseerde processen die momenteel worden gebruikt, zouden eenvoudiger te beheren en tijdrovender zijn met eSignatures.
 • U kunt elk document volgen dat via uw systeem is verzonden en zien wie het heeft ondertekend en wanneer.
 • Om documenten tegen nieuwsgierige blikken te beschermen, kunt u ze op uw server versleutelen.
 • U hebt slechts het wachtwoord van één persoon nodig om toegang te krijgen tot de documenten die zij hebben ondertekend. Als iemand je om dat wachtwoord vraagt, wordt het alleen gegeven.
 • Elektronische handtekeningen kunnen in veel landen over de hele wereld (waaronder de Verenigde Staten) wettelijk bindend zijn.
 • Het systeem kan voor elk document worden gebruikt, niet alleen voor contracten en overeenkomsten.
 • Het is gemakkelijk om documenten te delen met meerdere gebruikers. U kunt ook collega's toevoegen voor feedback voordat u zich afmeldt.
 • Elektronische handtekeningen zijn gemakkelijker te traceren dan fysieke, dus als u later problemen ondervindt (bijvoorbeeld iemand die beweert iets niet te hebben ontvangen), zal het veel gemakkelijker zijn om te bewijzen dat dit wel het geval is.

Topindustrieën die kunnen profiteren van elektronische handtekeningen

Het is gemakkelijk om te zien hoe de acceptatie van e-handtekeningen groeit. Veel soorten bedrijven kunnen e-handtekeningen gebruiken. Een elektronische handtekening kan worden gebruikt als u regelmatig papieren formulieren gebruikt. Deze nieuwe technologie kan u, ongeacht de branche waarin uw bedrijf zich bevindt, helpen bij het creëren van digitale processen die werken voor uw werknemers. Het zal ook de tand des tijds doorstaan en uw bedrijf kunnen ondersteunen terwijl digitale technologieën evolueren.

Het maakt niet uit in welke sector u werkt - een eSignature is een must. Heb je nog overtuigingskracht nodig? Dit zijn de top vijf sectoren die baat zouden hebben bij gratis elektronische handtekeningen . Staat uw sector op de lijst?

Financiën

Financiële professionals zullen bekend zijn met de hoeveelheid papierwerk die ermee gemoeid is. Hoewel u altijd met papierwerk te maken zult hebben, kunnen e-handtekeningen dat deel elimineren en u in staat stellen alles digitaal te houden. Hoe kan een eSignature de financiële sector helpen?

 • Veilig ondertekenen

Financiële informatie is gevoelig. Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat deze informatie veilig wordt bewaard. Met elektronische handtekeningen kunt u documenten veilig ondertekenen terwijl u belangrijke informatie zoals IP-adres, datum en tijd bijhoudt.

 • Digitale verslagen

Professionals in de financiële sector hebben een transparante en traceerbare audittrail nodig. U kunt documenten digitaal bewaren om te zorgen voor een sabotagebestendig record waarvan een back-up kan worden gemaakt in cloudopslag om schade of verlies te voorkomen. Digitale documenten zijn gemakkelijker op te slaan omdat ze geen fysieke ruimte nodig hebben. Ze kunnen ook op elk moment eenvoudig worden teruggevonden met een zoekfunctie.

 • Blijf compliant

Financiële instellingen moeten zich houden aan regelgeving als Know Your Customer/Customer Due Diligence. In deze fase van het proces zijn ook elektronische handtekeningen mogelijk. Ze kunnen handig zijn bij het verzamelen van persoonlijke informatie over klanten. Enkele providers bieden een geïntegreerde ID-checker aan die kan worden gebruikt om de identiteit van uw klanten te verifiëren met behulp van digitale technologie.

verkoop

Het hele verkoopproces is papierintensief, van het eerste contact met een klant tot de definitieve handtekening op de stippellijnen. Een elektronische handtekening kan uw leven vereenvoudigen en uw verkoopproces versnellen. Dit zijn slechts enkele van de vele voordelen die elektronische handtekeningen bieden.

 • Beter volgen

Elk contact of elke vraag die u van uw bedrijf ontvangt, kan een leider zijn. U wilt dat verkoopkansen op schema blijven. Met connectoren kun je je CRM automatisch updaten door het te koppelen aan digitale documenten. Zo bent u altijd op de hoogte van alle transacties.

 • Snel reagerend

U kunt snel reageren op klanten met digitale documenten en e-signing. Hierdoor kunt u snel reageren op vragen of verzoeken. U kunt met slechts een paar klikken documenten maken, elektronisch ondertekenen en verzenden om snel contracten bij klanten te krijgen.

 • Verbeter de klantervaring

Een geweldige klantervaring is essentieel voor elk bedrijf. Dit zorgt voor positieve mond-tot-mondreclame en zorgt ervoor dat klanten terugkeren naar uw bedrijf. Met elektronische handtekeningen kunnen klanten snel en eenvoudig documenten ondertekenen. U hoeft niet te wachten op papierwerk of scannen en printen.

Juridisch

De levensader van de juridische sector is de handtekening. Ze geven aan dat iemand akkoord gaat met de inhoud van het document. Uw handtekening is belangrijk omdat alles online kan. E-handtekeningen zijn een geweldige manier voor de juridische sector om te profiteren van digitale documenten en e-handtekeningen.

 • Juridisch bindend

Hoewel sommigen misschien nerveus zijn over de overstap van inkt naar elektronische handtekeningen, zijn ze wettelijk bindend in het VK. De Electronic Communication Act 2000 heeft dit voor het eerst vastgesteld en wetscommissies hebben het de afgelopen jaren verder bevestigd. U kunt een digitale handtekening gebruiken om juridische documenten te ondertekenen. Het heeft dezelfde betekenis en betekenis als een traditionele "natte" handtekening.

 • Geld besparen

Elektronische handtekeningen kunnen juridische organisaties geld besparen op papier en andere verborgen kosten. Of u nu op zoek bent naar besparingen op papier, opslag, briefpapier en afdrukken, er zijn er veel. Een elektronische handtekening kan u geld besparen als uw bedrijf veel papier gebruikt. Het vermindert ook afval en helpt de ecologische voetafdruk van uw bedrijf te verkleinen.

 • Digitale Papierspoor

De juridische sector heeft uitdagingen. Het is belangrijk om documenten te ondertekenen en transacties bij te houden. Digitale documenten maken het veel gemakkelijker om uw 'papieren spoor' te organiseren. U kunt afscheid nemen van archiefkasten en mappen. Digitale documenten kunnen zowel op uw hardware als in de Cloud worden opgeslagen. Dit zorgt voor een back-up voor uw apparaat in geval van nood.

Onroerend goed

Bij het kopen, huren of verkopen van onroerend goed komt altijd papierwerk kijken. U moet veel documenten ondertekenen in de onroerendgoedsector, waaronder de akte van een huis, een huurovereenkomst en zelfs een checklist voor het intrekken. Een elektronische handtekening kan veel voordelen opleveren voor uw bedrijf.

 • Aanvaard door HM Kadaster

HM Land Registry was de enige plaats in het VK die weigerde elektronische handtekeningen te accepteren voor documenten zoals eigendomsoverdrachten of huurovereenkomsten. Ze accepteren nu elektronische handtekeningen op deze documenten, waardoor ze geldig zijn voor de vastgoedsector.

 • Ondertekenen

De woningmarkt is dynamisch. Er komen altijd nieuwe woningen en woningen op de markt. Met elektronische handtekeningen kunnen u en uw potentiële koper of huurder snel documenten ondertekenen, waardoor het voor u gemakkelijker wordt om gelijke tred te houden met een concurrerende markt.

 • Toegankelijke technologie

Mensen kunnen overweldigd raken door de nieuwe technologie en bang zijn dat het leven er moeilijker door wordt. Hoewel dit soms waar kan zijn, maken e-handtekeningen het ondertekenen gemakkelijker. Ze zijn gemakkelijk toegankelijk voor alle niveaus van digitale volwassenheid. Het enige dat uw klanten hoeven te doen, is een e-mailadres opgeven.

Verzekering

Werknemers in de verzekeringssector zullen bekend zijn met de hoeveelheid papierwerk die elke dag nodig is om claims en verzekeringsaanvragen te verwerken. De elektronische handtekening maakt het beheer van documenten veel eenvoudiger en efficiënter.

 • Digitale documenten

Uw bedrijf kan documentworkflows stroomlijnen en papierwerk verminderen door documenten digitaal te houden. Onze digitale oplossingen besparen tijd door u in staat te stellen documenten elektronisch te verzenden en op te slaan.

 • Verbeter de klantervaring

Veel klanten vinden het indienen van een verzekeringsclaim stressvol. Uw klanten moeten zo min mogelijk moeite hebben met het indienen van papierwerk. Met behulp van een e-handtekening kunnen uw klanten met slechts een paar klikken papierwerk invullen, ondertekenen en retourneren.

 • Eenvoudige opslag

Uw archiefkasten lopen snel vol als u dagelijks veel papierwerk te verwerken krijgt. Met elektronische documenten maakt u ruimte vrij in uw kantoor en kunt u ze gemakkelijker terugvinden.

De belangrijkste afhaalmaaltijd

U hoeft zich geen zorgen te maken als uw bedrijf documenten ondertekent met pen en papier. Het is nu echter tijd om de overstap te maken.

Elektronische handtekeningen zijn zo gewoon geworden dat mensen geen wenkbrauwen meer optrekken of zich afvragen waarom ze nodig zijn bij het ontvangen van een document.

E-handtekeningen besparen u niet alleen tijd, maar verbeteren ook uw financiële positie. Met elektronische handtekeningen kunt u documenten sneller, efficiënter en effectiever ondertekenen dan ooit tevoren.