esignly_logo

Hoe start-ups de meeste waarde kunnen halen uit een eSignature-oplossing?

image

In deze tijd zijn ideeën, innovatie en verandering niet beperkt tot één maat of vorm. Ze zijn er in alle soorten en maten. Sommige nemen onmiddellijk een vlucht, terwijl andere tientallen jaren nodig hebben om tot bloei te komen. En dan zien sommigen nooit het daglicht. Deze kleine bedrijven hebben een impact op de samenleving, hoe groot of klein ze ook zijn. Overheden over de hele wereld werken er hard aan om een betere omgeving te creëren waarin nieuwe zakelijke ondernemingen kunnen floreren. Er moet echter rekening worden gehouden met andere factoren.

Werken met een krap budget betekent investeren in slimme alternatieven en besparen op onnodige kosten. Gelukkig leven we in een tijd waarin we onze handmatige processen gemakkelijk kunnen automatiseren en vervangen door digitale. Hetzelfde geldt voor het ondertekenen van documenten.

Digitale handtekeningen bestaan al een tijdje; ze zijn echter nog nooit zo nuttig geweest als tijdens deze wereldwijde pandemische crisis.

Met elektronische handtekeningen kunnen bedrijven snel contracten met hun klanten ondertekenen, waardoor er geen papieren documenten meer nodig zijn. Ze zijn ook juridisch correct omdat ze net zo goed zijn als handgeschreven.

Digitale transformaties zijn termen die vaak naar boven komen als we het hebben over de toekomst van bedrijven. Ze verwijzen naar het integreren van technologie in verschillende onderdelen van uw bedrijf. Een belangrijk onderdeel van digitale transformaties zijn digitale handtekeningen - ze bieden een veilige manier om transacties virtueel af te sluiten.

eSignly is een elektronisch ondertekensysteem waarmee u contracten, overeenkomsten, facturen en andere juridische documenten digitaal kunt ondertekenen. Het biedt acht verschillende functies om het leven van beide partijen die bij elke transactie betrokken zijn gemakkelijker te maken.

Wat is een elektronische handtekening?

Een elektronische handtekening omvat alle elektronische authenticatiemethoden die een contract of overeenkomst accepteren en bevestigen. Om de authenticiteit van de ondertekenaar te garanderen, moet het systeem de ID van de ondertekenaar (bedrijfs-ID of geverifieerd e-mailadres) verifiëren. Systemen voor elektronische handtekeningen kunnen gebruikmaken van multi-factor authenticatietechnieken om een controleerbaar spoor te creëren.

Verschillende soorten elektronische handtekeningen zijn onder meer:

 • Gestandaardiseerde elektronische handtekeningen (SES)
 • Geavanceerde elektronische handtekeningen (AES)
 • Gekwalificeerde elektronische handtekeningen (QES)

Voordat we nadenken over de voordelen van elektronische handtekeningen voor startups, is het belangrijk om te begrijpen wat een elektronische handtekening is. Een elektronische handtekening is een stukje informatie dat wordt gebruikt om de authenticiteit van een ander stukje informatie te verifiëren. In eenvoudige bewoordingen is het een digitale stempel die de authenticiteit van uw handtekening verifieert. Hier is een overzicht van de verschillende stappen bij het maken van een elektronische handtekening.

Sleutelparen worden gegenereerd door een coderingsalgoritme, zodat elk document zijn eigen unieke set sleutels heeft. Deze sleutels worden gebruikt om het document te versleutelen.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een eSignature-oplossing is de mogelijkheid om de identiteit van de ondertekenaar te verifiëren. Een eSignature-systeem gebruikt een unieke identificatiecode om elke gebruiker te identificeren die documenten elektronisch ondertekent.

De drie soorten elektronische handtekeningen uitleggen

Er zijn drie verschillende soorten elektronische handtekeningen: eenvoudige elektronische handtekeningen (SES), geavanceerde elektronische handtekeningen (AES) en gekwalificeerde elektronische handtekeningen (QES). Lees meer over hen en wanneer u ze allemaal moet gebruiken.

Digitale certificaten gebruiken PKI (Public Key Infrastructure) om de identiteit van de aanvragers te verifiëren. Dit type identificatie verzekert de authenticiteit van e-documenten en koppelt ze rechtstreeks aan hun auteurs.

Digitale handtekeningen voldoen aan enkele van de strengste wettelijke normen, waaronder de Amerikaanse Electronic Signatures in Global Commerce Act (ESIGN) Act, de Uniform Electronic Transactions Act, UETA en andere relevante internationale wetten.

Elektronische handtekeningen variëren afhankelijk van hun gebruik en wie ze gebruikt. Sommige vereisen aanvullende verificatiestappen die verder gaan dan alleen het kennen van iemands naam, adres, enz.

Eenvoudige elektronische handtekeningen (SES)

Dit zijn de brede en eenvoudige vormen van elektronische handtekeningen. eIDAS definieert deze als "bijgevoegde of logisch geassocieerde" elektronische documenten, die geen identiteitsverificatie van de ondertekenaar vereisen. Toch is het vertrouwen in deze handtekeningen de verantwoordelijkheid van de persoon die het document accepteert.

Voor sommige soorten documenten kan een eenvoudige elektronische handtekening voldoende zijn. Maar voor anderen moet aan meer formele vereisten worden voldaan.

Geavanceerde elektronische handtekeningen (AES)

In tegenstelling tot eenvoudige elektronische documenten vereisen technologieën voor digitale handtekeningen zoals PKI een niveau van identiteitsverificatie. Digital Signing-certificaten worden gebruikt om de identiteit te verifiëren van een persoon die een bericht ondertekent. Een certificaat bevat informatie over de persoon die eigenaar is van het certificaat, inclusief hun naam, e-mailadres, telefoonnummer, fysieke locatie, geboortedatum, openbare sleutel, enzovoort. Wanneer een gebruiker een bericht ondertekent, wordt de persoonlijke sleutel van de gebruiker gebruikt om het bericht te versleutelen. Vervolgens stuurt de gebruiker de versleutelde en ondertekende berichten naar de ontvanger. Zodra de ontvanger beide berichten heeft ontvangen, decodeert hij het ondertekende bericht met behulp van de openbare sleutel van de afzender en controleert vervolgens de authenticiteit van de afzender.

Gekwalificeerde elektronische handtekeningen (QES)

Dit zijn net geavanceerde digitale certificaten, maar ze worden gebruikt om te voldoen aan aanvullende wettelijke nalevingsnormen. Gekwalificeerde elektronische digitale certificaten (QEDC) bevatten een certificering die is ondertekend door een vertrouwde derde partij. Ze vereisen ook voorafgaande verificatie van de identiteit van de ondertekenaar door middel van persoonlijke interactie of communicatie op afstand.

Wat brengt de toekomst voor eSignature-software?

Nu we het nieuwe jaar ingaan, is het een goed moment om na te denken over hoe onze organisaties handtekeningen beheren en nieuwe benaderingen voor groei te bedenken.

eSignly heeft de recente groei van elektronische handtekeningen geanalyseerd en voorspeld hoe deze er de komende jaren uit zouden kunnen zien.

AI en machine learning zullen het papierwerk revolutionair veranderen

Met de vooruitgang in conversatie-AI zullen mensen binnenkort in staat zijn om informatie te zoeken en deze uit verschillende soorten inhoud te extraheren met behulp van conversatie-interfaces.

Volgens een recent onderzoek van Stanford University heeft de productiviteit het meest te lijden als werknemers op afstand werken. Het hoeft echter niet altijd zo te zijn. Vooruitstrevende organisaties zullen beseffen dat het omarmen van baanbrekende innovaties, zoals kunstmatige intelligentie (AI) en computervisie (CV), een van de betere manieren is om de 'efficiëntiedaling' te voorkomen.

Stel je een documentbot voor die kan helpen bij het automatiseren van het maken van juridische documenten. Dit zou het handmatige sleurwerk van papierwerk wegnemen. Onderzoek toont een kans van 70% aan dat dit futuristische concept in 2022 werkelijkheid zal worden.

Om bedrijven te helpen hun documentworkflow te automatiseren, kunnen ze binnenkort de aandacht van werknemers verleggen van alledaags papierwerk naar belangrijkere activiteiten.

Merken kunnen digital natives een soepelere ervaring bieden

Fintech-bedrijven zoals Squareup en Kabbage zijn begonnen met het gebruik van gratis eSignature-software om documentgoedkeuringen te stroomlijnen. Deze digitale workflows zijn vooral handig bij het afhandelen van tijdgevoelige transacties zoals noodgevallen of directe leningen.

Dankzij technologie voor elektronische handtekeningen kunnen bedrijven sneller dan ooit deals sluiten. Het verkort doorlooptijden en helpt bedrijven nieuwe klanten binnen te halen door deals te sluiten op het moment dat prospects het meest geïnteresseerd zijn.

Fintech-bedrijven kunnen API-integratie gebruiken om hun klantervaring te verbeteren door eSignatures te integreren in hun betalingsstroom en andere LOB-applicaties. Dit zal een grote overwinning zijn voor zowel klanten als bedrijven.

Contactloze technologie verbetert contractvalidatie

Om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, heeft de Australische regering verschillende maatregelen genomen op haar luchthavens, waaronder stations voor het inleveren van bagage die gezichtsherkenningstechnologie gebruiken om de bagage van passagiers te volgen, paspoortcontrole op afstand en verbeterde reinigingsprotocollen.

Biometrie wordt steeds populairder in verschillende sectoren. Bedrijven gebruiken ze bijvoorbeeld om gebruikersidentiteiten te valideren zonder fysieke interactie. In de eSignatures-ruimte heeft eSignly multi-factor authenticatie ingeschakeld voor ondertekenaars via FaceID en TouchID. We verwachten dat veel andere digitale workflows en tools binnenkort vergelijkbare functies zullen integreren.

De toenemende aantrekkingskracht van de elektronische handtekening tegen een hybride werkachtergrond

Met de opkomst van werken op afstand en flexibele werkuren zijn bedrijven niet langer gebonden aan traditionele 9-5 werkpatronen. Bovendien heeft de pandemie ons doen beseffen hoeveel we afhankelijk zijn van onze collega's - zowel degenen die fysiek aanwezig zijn als degenen die dat niet zijn. We weten dat mensen gelukkiger zijn als ze zich gewaardeerd, gerespecteerd en gewaardeerd voelen, en deze gevoelens kunnen worden bevorderd door goede communicatie. Dus als uw bedrijf van plan is binnenkort weer normaal te gaan doen, denk dan aan de behoeften van uw teamleden, niet alleen die van u.

In de huidige context zijn elektronische handtekeningen een sterk argument voor bedrijven omdat ze hun digitale gereedschapsschuur vervolledigen en werknemers de veelgevraagde flexibiliteit bieden. En niet alleen medewerkers. Want daarnaast hebben organisaties te maken met een ongekende toename van het aantal freelance professionals dat moet worden ondersteund door oplossingen die zijn toegesneden op hun bedrijfsvoering. Er is dus nog meer reden om elektronische NDA-handtekeningen in hun dagelijkse routines op te nemen.

Competitief landschap

De industrie voor digitale handtekeningen omvat verschillende leveranciers die via verschillende kanalen klantenservice bieden. Deze omvatten softwareontwikkelaars, hardwarefabrikanten, serviceproviders en bedrijven voor het uitbesteden van bedrijfsprocessen (BPO). Bedrijven die deze diensten leveren, ontwikkelen voortdurend nieuwe producten en diensten om potentiële klanten aan te trekken. De wereldwijde industrie voor digitale handtekeningen werd in 2016 gewaardeerd op 2,6 miljard dollar en zal naar verwachting groeien met een CAGR van 5% tijdens de prognoseperiode.

E-handtekening zal groeien van een teamspecifieke tool tot een bedrijfsbrede strategische plicht

De moderne organisatie van vandaag vertrouwt op juridische of IT-afdelingen voor het gebruik van elektronische handtekeningen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de verantwoordelijkheid voor het stimuleren van de invoering van elektronische handtekeningen niet beperkt is tot slechts één afdeling.

Naarmate meer contracten digitaal worden ondertekend, onderhandeld, goedgekeurd en opgeslagen, zal elk team binnen een organisatie geïnteresseerd zijn in een deel van het grotere plaatje van elektronische handtekeningen. Human Resources zal trachten het papierwerk voor werving en onboarding te stroomlijnen (vooral als deze nieuwe medewerkers op afstand werken). Sales zal trachten de tijd voor het maken en goedkeuren van contracten te verkorten. Inkoop streeft naar meer flexibiliteit in onderhandelingen met nieuwe en bestaande leveranciers. Juridische zaken en IT blijven de belangrijkste ondertekenaars, maar andere teams zullen zich steeds meer zorgen maken over de prestaties van elektronische handtekeningen.

Beste eSignature-software voor start-ups en nieuwe bedrijven

Met eSignature Software kunt u snel en eenvoudig veilige elektronische handtekeningen maken en verzenden.

Vaak waren dit pdf's, een handige manier om documenten te delen tussen mensen die verschillende besturingssystemen en apparaten gebruiken, en ze vormen nu een belangrijk onderdeel van de beste eSign-oplossingen.

Het is niet verwonderlijk dat PDF een van de meest populaire documentbestandsindelingen online is geworden. Het wordt vaak gezien wanneer mensen bestanden downloaden van internet of ze via e-mail verzenden.

Omdat PDF's kunnen worden versleuteld met bestanden, zijn ze handig om de integriteit van de informatie die erin staat intact te houden. Ze zijn met name handig voor zakelijke contracten, serviceovereenkomsten, EULA's (Arbeidsovereenkomsten), NDA's (Non-Disclosure Agreements) en andere belangrijke documenten.

Het is nog belangrijker nu we digitale handtekeningen gebruiken in plaats van dingen af te drukken en ze handmatig te ondertekenen. We hebben een gemakkelijke manier nodig om deze bestanden te autoriseren, zodat ze niet verloren gaan of verkeerd gearchiveerd worden.

Gelukkig bieden verschillende softwarepakketten deze functie en service; daarom kunt u gemakkelijker werken met vertrouwelijke documenten en contracten.

We laten u enkele van de beste eSign-softwareproducten zien die momenteel beschikbaar zijn.

Adobe Sign

We beginnen met de grootste naam in de branche: Adobe Sign.

De service van Adobe biedt veel tools en functies. U kunt ze openen via hun website of met behulp van de gratis Adobe Reader-software. Ze bieden een online handtekeningverificatieservice om ervoor te zorgen dat handtekeningen op belangrijke bestanden voldoen aan de wet. En ze stellen u in staat uw handtekening aan te passen voor extra veiligheid.

Nieuwe functies zijn onder meer compliance voor farmaceutische en biotechbedrijven en nieuwe integraties met SAP SuccessFactors en Microsoft Office 365.

eSignly

eSignly biedt zijn klanten gratis elektronische handtekeningen en voldoet aan hun behoeften door hen oplossingen voor elektronische handtekeningen aan te bieden in verschillende industriële sectoren, waaronder financiën, verzekeringen en gezondheidszorg.

ESS helpt bedrijven papierwerk te verminderen en maakt handtekeningen gemakkelijker in te vullen.

eSignly is een online handtekeningserviceprovider die bedrijven helpt kosten te verlagen en te voldoen aan wettelijke voorschriften. We helpen onze klanten om documenten elektronisch te ondertekenen, waardoor fysieke handtekeningen overbodig zijn. Deze documenten kunnen online en op verschillende geografische locaties worden gedeeld. Ze zijn gemakkelijk in één stap te bekijken.

Dit vermindert het aantal stappen dat nodig is om een transactie te voltooien. eSignly elimineert de verveling van het achter elkaar ondertekenen van meerdere documenten. Gebruikers kiezen de documenten die ze willen laten ondertekenen, kiezen de mensen die ze moeten ondertekenen en sturen ze op. eSignly werkt met elk bestand.

eSignly heeft een reputatie opgebouwd als gemakkelijk toegankelijk, snel te ondertekenen documenten en betrouwbaar. Het werkt op meerdere apparaten, waaronder mobiele apps, websites en desktop-applicaties.

PandaDoc

PandaDoc is een uitstekende keuze voor het ondertekenen van contracten, of u nu aan een enkel document werkt of regelmatig meerdere documenten moet ondertekenen. Het biedt een beetje van alles en is gemakkelijk te gebruiken. Om deze redenen belandt het op nummer één voor e-handtekeningen.

De gratis versie kan vrijwel elke documentcreatie aan die u nodig heeft. U krijgt vijf handtekeningen per dag, onbeperkt aantal pagina's en onbeperkt aantal gebruikers. Voor $ 19 per maand per persoon krijg je toegang tot dezelfde rijke mediabewerkingservaring als de betaalde abonnementen, plus een paar extra's. U kunt een optionele e-mailmarketingcomponent toevoegen voor $ 9 per maand. En als u een groot bedrijf bent, kunt u uitschalen naar meerdere gebruikers op de gratis laag.

Met PandaDoc kunt u elk documenttype maken of uploaden om snel te ondertekenen. U kunt de workflow automatiseren, zodat bepaalde acties pas plaatsvinden nadat een andere persoon het document heeft ondertekend. En stel dat u niet tevreden bent met wat PandaDoc standaard aanbiedt. In dat geval kun je het eenvoudig integreren in je bestaande platform of iets op maat bouwen.

DocuSign

DocuSign is de facto leider op dit gebied en ondersteunt functies zoals elektronische handtekeningen, elektronische notariële bekrachtigingen en workflows voor het beheer van de levenscyclus van contracten. Het maakt het ook mogelijk om betalingen vanuit een document op te nemen en toestemming te verkrijgen met een enkele klik via het Agreements Cloud-platform.

Er zijn verschillende use case-voorbeelden voor DocuSign binnen ondernemingen, waaronder die voor klantenservice, faciliteiten, financiën, HR, IT/operationeel, juridisch, marketing, inkoop en producten. Partnerships en integraties (waaronder meer dan 350 systemen) zorgen voor meer dan 3500 applicaties.

Enkele extra functies van DocuSign Enterprise Edition zijn onder meer ondersteuning voor mobiele apps, aanpasbare velden, herbruikbare sjabloonopties, routering voor meerdere gebruikers en coderings- en nalevingsvereisten op ondernemingsniveau. Zie DocuSign Enterprise Edition voor details.

Het bedrijf biedt een gratis proefperiode van 14 dagen, maar de prijzen variëren van $ 10 per gebruiker per jaar voor een persoonlijk abonnement tot $ 40 per gebruiker per jaar voor een businessplan. Verkoopgesprekken zijn vereist voor zakelijke aanbiedingen. Klanten die alleen wettelijk afdwingbare elektronische handtekeningen nodig hebben, kunnen deze verkrijgen met de DocuSign Free-editie.

Eversign

Met behulp van onze online service kunt u uw elektronische handtekeningen eenvoudig aanpassen. U kunt uw ondertekende contracten ook digitaal opslaan en altijd en overal raadplegen. Ons beveiligde platform geeft u controle over wie informatie over u kan zien, waaronder uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum. Handtekeningen kunnen worden afgedrukt, gemaild, gefaxt, gescand of opgeslagen in een afbeeldingsbestand.

U kunt extra functies toevoegen, waaronder sjablonen, meerdere bedrijfsadministratie, een contactmanager, app-integratie en API-ondersteuning.

Met de gratis Ever sign Lite-service krijg je tot 5 verzoeken voor het maken van documenten per maand, met 1 sms-tegoed en 3 API-verzoeklimieten. Vanaf $ 10 per maand zijn er drie plannen beschikbaar: Basic, Pro en Premium.

HalloSign

Dropbox heeft HelloSign overgenomen. Het is nu de standaardservice voor elektronische ondertekening voor Dropbox-gebruikers. Met functies zoals onbeperkte handtekeningen, aanpasbare ondertekenaars, sjabloonopties, een app, e-mailtoegang voor hulp en meerdere taalopties (waaronder 22 verschillende talen), maakt HelloSign het gemakkelijk om aan de slag te gaan met elektronische handtekeningen.

Handtekeningen kunnen worden toegevoegd, gewijzigd of verwijderd en handtekeningen kunnen worden gevolgd met e-mailmeldingen. Handtekeningblokken kunnen op hun plaats worden gesleept en neergezet. Er kunnen selectievakjes, perioden en andere verbeteringen worden toegepast op ondertekenaars. Dankzij integraties kunnen gebruikers handtekeningen toevoegen aan bestanden die zijn opgeslagen in toonaangevende cloudservices zoals Dropbox, Box, Google Drive, OneDrive en SharePoint. Aanvullende integraties ondersteunen integratie met toonaangevende bedrijfsapplicaties, waaronder Salesforce, Microsoft Dynamics 365, SugarCRM, Zoho CRM, Workday, NetSuite, SAP SuccessFactors, PeopleSoft, JD Edwards, Jira Software en anderen. Gebruikers kunnen handtekeningen ook integreren met softwaretools van derden, zoals Trello, Slack, Skype for Business en Zoom.

Voor particulieren beginnen de prijzen bij $ 15 per gebruiker per jaar, met enterprise-prijzen vanaf $ 25 per werknemer per jaar. Er zijn geen plannen voor kleine bedrijven. Er zijn ook gratis proefversies beschikbaar.

Hoe kunnen startups profiteren van eSignature-oplossingen?

Elektronisch ondertekenen (eSign) is een snelle, veilige en gemakkelijke manier om een juridisch bindend document door iemand anders te laten ondertekenen. Het is vooral handig voor eigenaren van kleine bedrijven die snel contracten of overeenkomsten moeten ondertekenen zonder dagen of weken te wachten op een notaris.

Elektronische handtekeningen winnen snel aan populariteit bij ondernemers die kosten willen besparen door papierloos te werken.

Verbeterde beveiliging

Een handgeschreven of getypte documentversie is de gouden standaard voor het bewijs van echtheid. Toch biedt digitaal ondertekenen meer veiligheid dan traditionele methoden. Deze extra beveiligingslaag komt van het gebruik van asymmetrische cryptografie en digitale certificaattechnologie.

Cryptografie is de wetenschap van het beveiligen van informatie tegen ongeoorloofde toegang of openbaarmaking. Bij computerbeveiliging beschermt cryptografie gevoelige gegevens zoals wachtwoorden en creditcardnummers. Public Key Infrastructure (PKI) is een overkoepelende term voor cryptografische technieken die vaak worden gebruikt om gebruikersauthenticatie, vertrouwelijkheid en integriteitsservices te bieden. PKI kan zowel binnen als over organisatiegrenzen heen worden toegepast. Een bedrijf kan bijvoorbeeld de e-mailberichten van werknemers willen authenticeren, zodat alleen geautoriseerd personeel toegang heeft tot bedrijfsbronnen. Een gebruiker kan zijn bestanden ook versleutelen voordat ze via e-mail worden verzonden om te voorkomen dat anderen ze kunnen lezen.

Altijd en overal sluiten

Ongeveer 40% van alle werknemers in de Verenigde Staten houdt zich bezig met niet-werkgerelateerde activiteiten buiten de werkplek.

Met mobiele technologie is uw bedrijf altijd open; verkoopmedewerkers die de digitale transformatie niet kunnen bijhouden, zullen niet kunnen concurreren.

Om altijd 'dichterbij' te zijn, moeten verkoopactiviteiten een mobile-first elektronische handtekening (eSignature)-oplossing implementeren.

Extra beveiliging

Elektronische handtekeningen kunnen worden beveiligd door middel van wachtwoordbeveiliging en biometrie. Ondertekenaars kunnen hun inloggegevens die door de service worden verstrekt, gebruiken om elektronische documenten te ondertekenen, en ontvangers van deze documenten kunnen ze alleen vanuit hun account bekijken. Dit voegt een extra beveiligingslaag toe aan gewone papieren documenten.

Met elektronische handtekeningen kunt u sneller betalen

Omdat elektronische handtekeningen zo snel en eenvoudig te maken zijn, zult u waarschijnlijk kortere termijnen zien voor het uitvoeren van contracten waarbij meerdere partijen betrokken zijn. Technologie voor elektronische handtekeningen maakt het eenvoudiger om overeenkomsten uit te voeren waarvoor meerdere mensen moeten instemmen.

Met elektronische handtekeningtechnologie hoeft u niet langer te wachten tot iedereen heeft ondertekend; u kunt het document binnen enkele minuten ontvangen. U kunt sneller betalen dan ooit tevoren.

Het is bewezen dat elektronische handtekeningen (ES) de efficiëntie tot 400% verhogen, waardoor ze een uitstekend hulpmiddel zijn voor bedrijven in verschillende sectoren.

Verhoogt de veiligheid en vermindert het risico

Elektronische handtekeningen zijn veilig omdat ze digitaal zijn, dus er is geen manier voor iemand anders.

 • Elektronische handtekeningen zijn juridisch bindend en moeilijk te vervalsen, waardoor ze veiliger zijn dan handgeschreven handtekeningen.
 • Een e-handtekening gaat meestal vergezeld van een digitaal document van communicatie, handtekeningen of concepten van contracten, waardoor het gemakkelijker te verifiëren is dan handgeschreven notities.
 • eSignatures kunnen zelfs kleine wijzigingen en toevoegingen identificeren, dus ze zijn veiliger dan natte handtekeningen die gemakkelijk kunnen worden gewijzigd.
 • Ze zijn gemakkelijk zoekgeraakt of verloren, en ze zijn onderhevig aan de mogelijkheid van fysieke schade.
 • Zorgen voor elektronische handtekeningen zorgt ervoor dat elke handtekening volledig en nauwkeurig is.
 • Niemand heeft toegang tot elektronische bestanden zonder de juiste autorisatie.
 • Elektronische handtekeningen zijn gemarkeerd met informatie zoals de identiteit van de ondertekenaar, de locatie en de datum/tijd waarop ze zijn gemaakt.
 • Biometrie kan helpen elektronische handtekeningen te beschermen tegen ongeoorloofd gebruik door de identiteit van een persoon te verifiëren aan de hand van unieke fysieke kenmerken. Wachtwoorden kunnen ook worden gebruikt om de identiteit van personen te verifiëren.

Documenten elektronisch ondertekenen vermindert het papierverbruik en bespaart tijd

Volgens een Adobe-enquête zegt 61% van de bedrijfsleiders dat het gebruik van elektronische handtekeningen de kosten voor documentbeheer op papier vermindert.

Dit is niet verwonderlijk als je nadenkt over de kosten van het verwerken van papieren. Een Amerikaanse werknemer gebruikt gemiddeld twee vellen kopieermateriaal per week voor $ 0,50 per vel. Een bedrijf met 100 werknemers bedraagt $ 5000 per jaar zonder zelfs maar rekening te houden met opslag, printerreparaties, inkt, enzovoort.

Natuurlijk vormen elektronische handtekeningen slechts een fractie van het totale papierwerk dat door een gemiddeld bedrijf wordt geproduceerd. Er zijn echter nog aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren. Bovendien bieden e-handtekeningen vaak een veilige online opslag van contractdocumenten, pdf's, offertes en facturen. Deze bestanden kunnen eenvoudig online worden opgeslagen zonder dat er fysieke ruimte nodig is.

Minder documentfouten

Bedrijven en particulieren vertrouwen meestal op software voor het ondertekenen van documenten om elektronische handtekeningen op hun documenten aan te brengen. Deze apps bieden echter tal van extra voordelen, waaronder minder fouten in overeenkomsten, offertes, facturatie, enz.

Studies tonen aan dat software voor elektronische handtekeningen (ES) het totale aantal fouten voor schrijvers, managers en juridische professionals met gemiddeld 80% vermindert.

De belangrijkste afhaalmaaltijd

Hier zijn enkele voordelen van het implementeren van elektronische handtekeningen in uw start-up. Het zal gemakkelijk te implementeren zijn, maar het zal u helpen tijd te besparen en de klantenservice te verbeteren.

Elektronische handtekeningen hebben tal van voordelen voor startende bedrijven. Startende bedrijven die het belang inzien van elektronische handtekeningen voor de voordelen op de lange termijn voor hun ontwikkeling, kunnen nieuwe benaderingen inslaan. Het belangrijkste is dat startende bedrijven ook de problemen met routinematige administratieve taken kunnen stroomlijnen.

Elektronische ondertekening ondersteunt start-ups bij het ontwikkelen van concurrerende producten en het promoten van efficiëntere werkplekken. Het kan ook helpen bij het stimuleren van innovaties in de moderne zakenwereld. Hierdoor kunnen startende eigenaren ook omgaan met de veranderende trends in de moderne zakelijke omgeving.

In deze tijd zijn ideeën, innovatie en verandering niet beperkt tot één maat of vorm. Ze zijn er in alle soorten en maten. Sommige nemen onmiddellijk een vlucht, terwijl andere tientallen jaren nodig hebben om tot bloei te komen. En dan zien sommigen nooit het daglicht. Deze kleine bedrijven hebben een impact op de samenleving, hoe groot of klein ze ook zijn. Overheden over de hele wereld werken er hard aan om een betere omgeving te creëren waarin nieuwe zakelijke ondernemingen kunnen floreren. Er moet echter rekening worden gehouden met andere factoren.

Werken met een krap budget betekent investeren in slimme alternatieven en besparen op onnodige kosten. Gelukkig leven we in een tijd waarin we onze handmatige processen gemakkelijk kunnen automatiseren en vervangen door digitale. Hetzelfde geldt voor het ondertekenen van documenten.

Digitale handtekeningen bestaan al een tijdje; ze zijn echter nog nooit zo nuttig geweest als tijdens deze wereldwijde pandemische crisis.

Met elektronische handtekeningen kunnen bedrijven snel contracten met hun klanten ondertekenen, waardoor er geen papieren documenten meer nodig zijn. Ze zijn ook juridisch correct omdat ze net zo goed zijn als handgeschreven.

Digitale transformaties zijn termen die vaak naar boven komen als we het hebben over de toekomst van bedrijven. Ze verwijzen naar het integreren van technologie in verschillende onderdelen van uw bedrijf. Een belangrijk onderdeel van digitale transformaties zijn digitale handtekeningen - ze bieden een veilige manier om transacties virtueel af te sluiten.

eSignly is een elektronisch ondertekensysteem waarmee u contracten, overeenkomsten, facturen en andere juridische documenten digitaal kunt ondertekenen. Het biedt acht verschillende functies om het leven van beide partijen die bij elke transactie betrokken zijn gemakkelijker te maken.

Wat is een elektronische handtekening?

Een elektronische handtekening omvat alle elektronische authenticatiemethoden die een contract of overeenkomst accepteren en bevestigen. Om de authenticiteit van de ondertekenaar te garanderen, moet het systeem de ID van de ondertekenaar (bedrijfs-ID of geverifieerd e-mailadres) verifiëren. Systemen voor elektronische handtekeningen kunnen gebruikmaken van multi-factor authenticatietechnieken om een controleerbaar spoor te creëren.

Verschillende soorten elektronische handtekeningen zijn onder meer:

 • Gestandaardiseerde elektronische handtekeningen (SES)
 • Geavanceerde elektronische handtekeningen (AES)
 • Gekwalificeerde elektronische handtekeningen (QES)

Voordat we nadenken over de voordelen van elektronische handtekeningen voor startups, is het belangrijk om te begrijpen wat een elektronische handtekening is. Een elektronische handtekening is een stukje informatie dat wordt gebruikt om de authenticiteit van een ander stukje informatie te verifiëren. In eenvoudige bewoordingen is het een digitale stempel die de authenticiteit van uw handtekening verifieert. Hier is een overzicht van de verschillende stappen bij het maken van een elektronische handtekening.

Sleutelparen worden gegenereerd door een coderingsalgoritme, zodat elk document zijn eigen unieke set sleutels heeft. Deze sleutels worden gebruikt om het document te versleutelen.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een eSignature-oplossing is de mogelijkheid om de identiteit van de ondertekenaar te verifiëren. Een eSignature-systeem gebruikt een unieke identificatiecode om elke gebruiker te identificeren die documenten elektronisch ondertekent.

De drie soorten elektronische handtekeningen uitleggen

Er zijn drie verschillende soorten elektronische handtekeningen: eenvoudige elektronische handtekeningen (SES), geavanceerde elektronische handtekeningen (AES) en gekwalificeerde elektronische handtekeningen (QES). Lees meer over hen en wanneer u ze allemaal moet gebruiken.

Digitale certificaten gebruiken PKI (Public Key Infrastructure) om de identiteit van de aanvragers te verifiëren. Dit type identificatie verzekert de authenticiteit van e-documenten en koppelt ze rechtstreeks aan hun auteurs.

Digitale handtekeningen voldoen aan enkele van de strengste wettelijke normen, waaronder de Amerikaanse Electronic Signatures in Global Commerce Act (ESIGN) Act, de Uniform Electronic Transactions Act, UETA en andere relevante internationale wetten.

Elektronische handtekeningen variëren afhankelijk van hun gebruik en wie ze gebruikt. Sommige vereisen aanvullende verificatiestappen die verder gaan dan alleen het kennen van iemands naam, adres, enz.

Eenvoudige elektronische handtekeningen (SES)

Dit zijn de brede en eenvoudige vormen van elektronische handtekeningen. eIDAS definieert deze als "bijgevoegde of logisch geassocieerde" elektronische documenten, die geen identiteitsverificatie van de ondertekenaar vereisen. Toch is het vertrouwen in deze handtekeningen de verantwoordelijkheid van de persoon die het document accepteert.

Voor sommige soorten documenten kan een eenvoudige elektronische handtekening voldoende zijn. Maar voor anderen moet aan meer formele vereisten worden voldaan.

Geavanceerde elektronische handtekeningen (AES)

In tegenstelling tot eenvoudige elektronische documenten vereisen technologieën voor digitale handtekeningen zoals PKI een niveau van identiteitsverificatie. Digital Signing-certificaten worden gebruikt om de identiteit te verifiëren van een persoon die een bericht ondertekent. Een certificaat bevat informatie over de persoon die eigenaar is van het certificaat, inclusief hun naam, e-mailadres, telefoonnummer, fysieke locatie, geboortedatum, openbare sleutel, enzovoort. Wanneer een gebruiker een bericht ondertekent, wordt de persoonlijke sleutel van de gebruiker gebruikt om het bericht te versleutelen. Vervolgens stuurt de gebruiker de versleutelde en ondertekende berichten naar de ontvanger. Zodra de ontvanger beide berichten heeft ontvangen, decodeert hij het ondertekende bericht met behulp van de openbare sleutel van de afzender en controleert vervolgens de authenticiteit van de afzender.

Gekwalificeerde elektronische handtekeningen (QES)

Dit zijn net geavanceerde digitale certificaten, maar ze worden gebruikt om te voldoen aan aanvullende wettelijke nalevingsnormen. Gekwalificeerde elektronische digitale certificaten (QEDC) bevatten een certificering die is ondertekend door een vertrouwde derde partij. Ze vereisen ook voorafgaande verificatie van de identiteit van de ondertekenaar door middel van persoonlijke interactie of communicatie op afstand.

Wat brengt de toekomst voor eSignature-software?

Nu we het nieuwe jaar ingaan, is het een goed moment om na te denken over hoe onze organisaties handtekeningen beheren en nieuwe benaderingen voor groei te bedenken.

eSignly heeft de recente groei van elektronische handtekeningen geanalyseerd en voorspeld hoe deze er de komende jaren uit zouden kunnen zien.

AI en machine learning zullen het papierwerk revolutionair veranderen

Met de vooruitgang in conversatie-AI zullen mensen binnenkort in staat zijn om informatie te zoeken en deze uit verschillende soorten inhoud te extraheren met behulp van conversatie-interfaces.

Volgens een recent onderzoek van Stanford University heeft de productiviteit het meest te lijden als werknemers op afstand werken. Het hoeft echter niet altijd zo te zijn. Vooruitstrevende organisaties zullen beseffen dat het omarmen van baanbrekende innovaties, zoals kunstmatige intelligentie (AI) en computervisie (CV), een van de betere manieren is om de 'efficiëntiedaling' te voorkomen.

Stel je een documentbot voor die kan helpen bij het automatiseren van het maken van juridische documenten. Dit zou het handmatige sleurwerk van papierwerk wegnemen. Onderzoek toont een kans van 70% aan dat dit futuristische concept in 2022 werkelijkheid zal worden.

Om bedrijven te helpen hun documentworkflow te automatiseren, kunnen ze binnenkort de aandacht van werknemers verleggen van alledaags papierwerk naar belangrijkere activiteiten.

Merken kunnen digital natives een soepelere ervaring bieden

Fintech-bedrijven zoals Squareup en Kabbage zijn begonnen met het gebruik van gratis eSignature-software om documentgoedkeuringen te stroomlijnen. Deze digitale workflows zijn vooral handig bij het afhandelen van tijdgevoelige transacties zoals noodgevallen of directe leningen.

Dankzij technologie voor elektronische handtekeningen kunnen bedrijven sneller dan ooit deals sluiten. Het verkort doorlooptijden en helpt bedrijven nieuwe klanten binnen te halen door deals te sluiten op het moment dat prospects het meest geïnteresseerd zijn.

Fintech-bedrijven kunnen API-integratie gebruiken om hun klantervaring te verbeteren door eSignatures te integreren in hun betalingsstroom en andere LOB-applicaties. Dit zal een grote overwinning zijn voor zowel klanten als bedrijven.

Contactloze technologie verbetert contractvalidatie

Om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, heeft de Australische regering verschillende maatregelen genomen op haar luchthavens, waaronder stations voor het inleveren van bagage die gezichtsherkenningstechnologie gebruiken om de bagage van passagiers te volgen, paspoortcontrole op afstand en verbeterde reinigingsprotocollen.

Biometrie wordt steeds populairder in verschillende sectoren. Bedrijven gebruiken ze bijvoorbeeld om gebruikersidentiteiten te valideren zonder fysieke interactie. In de eSignatures-ruimte heeft eSignly multi-factor authenticatie ingeschakeld voor ondertekenaars via FaceID en TouchID. We verwachten dat veel andere digitale workflows en tools binnenkort vergelijkbare functies zullen integreren.

De toenemende aantrekkingskracht van de elektronische handtekening tegen een hybride werkachtergrond

Met de opkomst van werken op afstand en flexibele werkuren zijn bedrijven niet langer gebonden aan traditionele 9-5 werkpatronen. Bovendien heeft de pandemie ons doen beseffen hoeveel we afhankelijk zijn van onze collega's - zowel degenen die fysiek aanwezig zijn als degenen die dat niet zijn. We weten dat mensen gelukkiger zijn als ze zich gewaardeerd, gerespecteerd en gewaardeerd voelen, en deze gevoelens kunnen worden bevorderd door goede communicatie. Dus als uw bedrijf van plan is binnenkort weer normaal te gaan doen, denk dan aan de behoeften van uw teamleden, niet alleen die van u.

In de huidige context zijn elektronische handtekeningen een sterk argument voor bedrijven omdat ze hun digitale gereedschapsschuur vervolledigen en werknemers de veelgevraagde flexibiliteit bieden. En niet alleen medewerkers. Want daarnaast hebben organisaties te maken met een ongekende toename van het aantal freelance professionals dat moet worden ondersteund door oplossingen die zijn toegesneden op hun bedrijfsvoering. Er is dus nog meer reden om elektronische NDA-handtekeningen in hun dagelijkse routines op te nemen.

Competitief landschap

De industrie voor digitale handtekeningen omvat verschillende leveranciers die via verschillende kanalen klantenservice bieden. Deze omvatten softwareontwikkelaars, hardwarefabrikanten, serviceproviders en bedrijven voor het uitbesteden van bedrijfsprocessen (BPO). Bedrijven die deze diensten leveren, ontwikkelen voortdurend nieuwe producten en diensten om potentiële klanten aan te trekken. De wereldwijde industrie voor digitale handtekeningen werd in 2016 gewaardeerd op 2,6 miljard dollar en zal naar verwachting groeien met een CAGR van 5% tijdens de prognoseperiode.

E-handtekening zal groeien van een teamspecifieke tool tot een bedrijfsbrede strategische plicht

De moderne organisatie van vandaag vertrouwt op juridische of IT-afdelingen voor het gebruik van elektronische handtekeningen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de verantwoordelijkheid voor het stimuleren van de invoering van elektronische handtekeningen niet beperkt is tot slechts één afdeling.

Naarmate meer contracten digitaal worden ondertekend, onderhandeld, goedgekeurd en opgeslagen, zal elk team binnen een organisatie geïnteresseerd zijn in een deel van het grotere plaatje van elektronische handtekeningen. Human Resources zal trachten het papierwerk voor werving en onboarding te stroomlijnen (vooral als deze nieuwe medewerkers op afstand werken). Sales zal trachten de tijd voor het maken en goedkeuren van contracten te verkorten. Inkoop streeft naar meer flexibiliteit in onderhandelingen met nieuwe en bestaande leveranciers. Juridische zaken en IT blijven de belangrijkste ondertekenaars, maar andere teams zullen zich steeds meer zorgen maken over de prestaties van elektronische handtekeningen.

Beste eSignature-software voor start-ups en nieuwe bedrijven

Met eSignature Software kunt u snel en eenvoudig veilige elektronische handtekeningen maken en verzenden.

Vaak waren dit pdf's, een handige manier om documenten te delen tussen mensen die verschillende besturingssystemen en apparaten gebruiken, en ze vormen nu een belangrijk onderdeel van de beste eSign-oplossingen.

Het is niet verwonderlijk dat PDF een van de meest populaire documentbestandsindelingen online is geworden. Het wordt vaak gezien wanneer mensen bestanden downloaden van internet of ze via e-mail verzenden.

Omdat PDF's kunnen worden versleuteld met bestanden, zijn ze handig om de integriteit van de informatie die erin staat intact te houden. Ze zijn met name handig voor zakelijke contracten, serviceovereenkomsten, EULA's (Arbeidsovereenkomsten), NDA's (Non-Disclosure Agreements) en andere belangrijke documenten.

Het is nog belangrijker nu we digitale handtekeningen gebruiken in plaats van dingen af te drukken en ze handmatig te ondertekenen. We hebben een gemakkelijke manier nodig om deze bestanden te autoriseren, zodat ze niet verloren gaan of verkeerd gearchiveerd worden.

Gelukkig bieden verschillende softwarepakketten deze functie en service; daarom kunt u gemakkelijker werken met vertrouwelijke documenten en contracten.

We laten u enkele van de beste eSign-softwareproducten zien die momenteel beschikbaar zijn.

Adobe Sign

We beginnen met de grootste naam in de branche: Adobe Sign.

De service van Adobe biedt veel tools en functies. U kunt ze openen via hun website of met behulp van de gratis Adobe Reader-software. Ze bieden een online handtekeningverificatieservice om ervoor te zorgen dat handtekeningen op belangrijke bestanden voldoen aan de wet. En ze stellen u in staat uw handtekening aan te passen voor extra veiligheid.

Nieuwe functies zijn onder meer compliance voor farmaceutische en biotechbedrijven en nieuwe integraties met SAP SuccessFactors en Microsoft Office 365.

eSignly

eSignly biedt zijn klanten gratis elektronische handtekeningen en voldoet aan hun behoeften door hen oplossingen voor elektronische handtekeningen aan te bieden in verschillende industriële sectoren, waaronder financiën, verzekeringen en gezondheidszorg.

ESS helpt bedrijven papierwerk te verminderen en maakt handtekeningen gemakkelijker in te vullen.

eSignly is een online handtekeningserviceprovider die bedrijven helpt kosten te verlagen en te voldoen aan wettelijke voorschriften. We helpen onze klanten om documenten elektronisch te ondertekenen, waardoor fysieke handtekeningen overbodig zijn. Deze documenten kunnen online en op verschillende geografische locaties worden gedeeld. Ze zijn gemakkelijk in één stap te bekijken.

Dit vermindert het aantal stappen dat nodig is om een transactie te voltooien. eSignly elimineert de verveling van het achter elkaar ondertekenen van meerdere documenten. Gebruikers kiezen de documenten die ze willen laten ondertekenen, kiezen de mensen die ze moeten ondertekenen en sturen ze op. eSignly werkt met elk bestand.

eSignly heeft een reputatie opgebouwd als gemakkelijk toegankelijk, snel te ondertekenen documenten en betrouwbaar. Het werkt op meerdere apparaten, waaronder mobiele apps, websites en desktop-applicaties.

PandaDoc

PandaDoc is een uitstekende keuze voor het ondertekenen van contracten, of u nu aan een enkel document werkt of regelmatig meerdere documenten moet ondertekenen. Het biedt een beetje van alles en is gemakkelijk te gebruiken. Om deze redenen belandt het op nummer één voor e-handtekeningen.

De gratis versie kan vrijwel elke documentcreatie aan die u nodig heeft. U krijgt vijf handtekeningen per dag, onbeperkt aantal pagina's en onbeperkt aantal gebruikers. Voor $ 19 per maand per persoon krijg je toegang tot dezelfde rijke mediabewerkingservaring als de betaalde abonnementen, plus een paar extra's. U kunt een optionele e-mailmarketingcomponent toevoegen voor $ 9 per maand. En als u een groot bedrijf bent, kunt u uitschalen naar meerdere gebruikers op de gratis laag.

Met PandaDoc kunt u elk documenttype maken of uploaden om snel te ondertekenen. U kunt de workflow automatiseren, zodat bepaalde acties pas plaatsvinden nadat een andere persoon het document heeft ondertekend. En stel dat u niet tevreden bent met wat PandaDoc standaard aanbiedt. In dat geval kun je het eenvoudig integreren in je bestaande platform of iets op maat bouwen.

DocuSign

DocuSign is de facto leider op dit gebied en ondersteunt functies zoals elektronische handtekeningen, elektronische notariële bekrachtigingen en workflows voor het beheer van de levenscyclus van contracten. Het maakt het ook mogelijk om betalingen vanuit een document op te nemen en toestemming te verkrijgen met een enkele klik via het Agreements Cloud-platform.

Er zijn verschillende use case-voorbeelden voor DocuSign binnen ondernemingen, waaronder die voor klantenservice, faciliteiten, financiën, HR, IT/operationeel, juridisch, marketing, inkoop en producten. Partnerships en integraties (waaronder meer dan 350 systemen) zorgen voor meer dan 3500 applicaties.

Enkele extra functies van DocuSign Enterprise Edition zijn onder meer ondersteuning voor mobiele apps, aanpasbare velden, herbruikbare sjabloonopties, routering voor meerdere gebruikers en coderings- en nalevingsvereisten op ondernemingsniveau. Zie DocuSign Enterprise Edition voor details.

Het bedrijf biedt een gratis proefperiode van 14 dagen, maar de prijzen variëren van $ 10 per gebruiker per jaar voor een persoonlijk abonnement tot $ 40 per gebruiker per jaar voor een businessplan. Verkoopgesprekken zijn vereist voor zakelijke aanbiedingen. Klanten die alleen wettelijk afdwingbare elektronische handtekeningen nodig hebben, kunnen deze verkrijgen met de DocuSign Free-editie.

Eversign

Met behulp van onze online service kunt u uw elektronische handtekeningen eenvoudig aanpassen. U kunt uw ondertekende contracten ook digitaal opslaan en altijd en overal raadplegen. Ons beveiligde platform geeft u controle over wie informatie over u kan zien, waaronder uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum. Handtekeningen kunnen worden afgedrukt, gemaild, gefaxt, gescand of opgeslagen in een afbeeldingsbestand.

U kunt extra functies toevoegen, waaronder sjablonen, meerdere bedrijfsadministratie, een contactmanager, app-integratie en API-ondersteuning.

Met de gratis Ever sign Lite-service krijg je tot 5 verzoeken voor het maken van documenten per maand, met 1 sms-tegoed en 3 API-verzoeklimieten. Vanaf $ 10 per maand zijn er drie plannen beschikbaar: Basic, Pro en Premium.

HalloSign

Dropbox heeft HelloSign overgenomen. Het is nu de standaardservice voor elektronische ondertekening voor Dropbox-gebruikers. Met functies zoals onbeperkte handtekeningen, aanpasbare ondertekenaars, sjabloonopties, een app, e-mailtoegang voor hulp en meerdere taalopties (waaronder 22 verschillende talen), maakt HelloSign het gemakkelijk om aan de slag te gaan met elektronische handtekeningen.

Handtekeningen kunnen worden toegevoegd, gewijzigd of verwijderd en handtekeningen kunnen worden gevolgd met e-mailmeldingen. Handtekeningblokken kunnen op hun plaats worden gesleept en neergezet. Er kunnen selectievakjes, perioden en andere verbeteringen worden toegepast op ondertekenaars. Dankzij integraties kunnen gebruikers handtekeningen toevoegen aan bestanden die zijn opgeslagen in toonaangevende cloudservices zoals Dropbox, Box, Google Drive, OneDrive en SharePoint. Aanvullende integraties ondersteunen integratie met toonaangevende bedrijfsapplicaties, waaronder Salesforce, Microsoft Dynamics 365, SugarCRM, Zoho CRM, Workday, NetSuite, SAP SuccessFactors, PeopleSoft, JD Edwards, Jira Software en anderen. Gebruikers kunnen handtekeningen ook integreren met softwaretools van derden, zoals Trello, Slack, Skype for Business en Zoom.

Voor particulieren beginnen de prijzen bij $ 15 per gebruiker per jaar, met enterprise-prijzen vanaf $ 25 per werknemer per jaar. Er zijn geen plannen voor kleine bedrijven. Er zijn ook gratis proefversies beschikbaar.

Hoe kunnen startups profiteren van eSignature-oplossingen?

Elektronisch ondertekenen (eSign) is een snelle, veilige en gemakkelijke manier om een juridisch bindend document door iemand anders te laten ondertekenen. Het is vooral handig voor eigenaren van kleine bedrijven die snel contracten of overeenkomsten moeten ondertekenen zonder dagen of weken te wachten op een notaris.

Elektronische handtekeningen winnen snel aan populariteit bij ondernemers die kosten willen besparen door papierloos te werken.

Verbeterde beveiliging

Een handgeschreven of getypte documentversie is de gouden standaard voor het bewijs van echtheid. Toch biedt digitaal ondertekenen meer veiligheid dan traditionele methoden. Deze extra beveiligingslaag komt van het gebruik van asymmetrische cryptografie en digitale certificaattechnologie.

Cryptografie is de wetenschap van het beveiligen van informatie tegen ongeoorloofde toegang of openbaarmaking. Bij computerbeveiliging beschermt cryptografie gevoelige gegevens zoals wachtwoorden en creditcardnummers. Public Key Infrastructure (PKI) is een overkoepelende term voor cryptografische technieken die vaak worden gebruikt om gebruikersauthenticatie, vertrouwelijkheid en integriteitsservices te bieden. PKI kan zowel binnen als over organisatiegrenzen heen worden toegepast. Een bedrijf kan bijvoorbeeld de e-mailberichten van werknemers willen authenticeren, zodat alleen geautoriseerd personeel toegang heeft tot bedrijfsbronnen. Een gebruiker kan zijn bestanden ook versleutelen voordat ze via e-mail worden verzonden om te voorkomen dat anderen ze kunnen lezen.

Altijd en overal sluiten

Ongeveer 40% van alle werknemers in de Verenigde Staten houdt zich bezig met niet-werkgerelateerde activiteiten buiten de werkplek.

Met mobiele technologie is uw bedrijf altijd open; verkoopmedewerkers die de digitale transformatie niet kunnen bijhouden, zullen niet kunnen concurreren.

Om altijd 'dichterbij' te zijn, moeten verkoopactiviteiten een mobile-first elektronische handtekening (eSignature)-oplossing implementeren.

Extra beveiliging

Elektronische handtekeningen kunnen worden beveiligd door middel van wachtwoordbeveiliging en biometrie. Ondertekenaars kunnen hun inloggegevens die door de service worden verstrekt, gebruiken om elektronische documenten te ondertekenen, en ontvangers van deze documenten kunnen ze alleen vanuit hun account bekijken. Dit voegt een extra beveiligingslaag toe aan gewone papieren documenten.

Met elektronische handtekeningen kunt u sneller betalen

Omdat elektronische handtekeningen zo snel en eenvoudig te maken zijn, zult u waarschijnlijk kortere termijnen zien voor het uitvoeren van contracten waarbij meerdere partijen betrokken zijn. Technologie voor elektronische handtekeningen maakt het eenvoudiger om overeenkomsten uit te voeren waarvoor meerdere mensen moeten instemmen.

Met elektronische handtekeningtechnologie hoeft u niet langer te wachten tot iedereen heeft ondertekend; u kunt het document binnen enkele minuten ontvangen. U kunt sneller betalen dan ooit tevoren.

Het is bewezen dat elektronische handtekeningen (ES) de efficiëntie tot 400% verhogen, waardoor ze een uitstekend hulpmiddel zijn voor bedrijven in verschillende sectoren.

Verhoogt de veiligheid en vermindert het risico

Elektronische handtekeningen zijn veilig omdat ze digitaal zijn, dus er is geen manier voor iemand anders.

 • Elektronische handtekeningen zijn juridisch bindend en moeilijk te vervalsen, waardoor ze veiliger zijn dan handgeschreven handtekeningen.
 • Een e-handtekening gaat meestal vergezeld van een digitaal document van communicatie, handtekeningen of concepten van contracten, waardoor het gemakkelijker te verifiëren is dan handgeschreven notities.
 • eSignatures kunnen zelfs kleine wijzigingen en toevoegingen identificeren, dus ze zijn veiliger dan natte handtekeningen die gemakkelijk kunnen worden gewijzigd.
 • Ze zijn gemakkelijk zoekgeraakt of verloren, en ze zijn onderhevig aan de mogelijkheid van fysieke schade.
 • Zorgen voor elektronische handtekeningen zorgt ervoor dat elke handtekening volledig en nauwkeurig is.
 • Niemand heeft toegang tot elektronische bestanden zonder de juiste autorisatie.
 • Elektronische handtekeningen zijn gemarkeerd met informatie zoals de identiteit van de ondertekenaar, de locatie en de datum/tijd waarop ze zijn gemaakt.
 • Biometrie kan helpen elektronische handtekeningen te beschermen tegen ongeoorloofd gebruik door de identiteit van een persoon te verifiëren aan de hand van unieke fysieke kenmerken. Wachtwoorden kunnen ook worden gebruikt om de identiteit van personen te verifiëren.

Documenten elektronisch ondertekenen vermindert het papierverbruik en bespaart tijd

Volgens een Adobe-enquête zegt 61% van de bedrijfsleiders dat het gebruik van elektronische handtekeningen de kosten voor documentbeheer op papier vermindert.

Dit is niet verwonderlijk als je nadenkt over de kosten van het verwerken van papieren. Een Amerikaanse werknemer gebruikt gemiddeld twee vellen kopieermateriaal per week voor $ 0,50 per vel. Een bedrijf met 100 werknemers bedraagt $ 5000 per jaar zonder zelfs maar rekening te houden met opslag, printerreparaties, inkt, enzovoort.

Natuurlijk vormen elektronische handtekeningen slechts een fractie van het totale papierwerk dat door een gemiddeld bedrijf wordt geproduceerd. Er zijn echter nog aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren. Bovendien bieden e-handtekeningen vaak een veilige online opslag van contractdocumenten, pdf's, offertes en facturen. Deze bestanden kunnen eenvoudig online worden opgeslagen zonder dat er fysieke ruimte nodig is.

Minder documentfouten

Bedrijven en particulieren vertrouwen meestal op software voor het ondertekenen van documenten om elektronische handtekeningen op hun documenten aan te brengen. Deze apps bieden echter tal van extra voordelen, waaronder minder fouten in overeenkomsten, offertes, facturatie, enz.

Studies tonen aan dat software voor elektronische handtekeningen (ES) het totale aantal fouten voor schrijvers, managers en juridische professionals met gemiddeld 80% vermindert.

De belangrijkste afhaalmaaltijd

Hier zijn enkele voordelen van het implementeren van elektronische handtekeningen in uw start-up. Het zal gemakkelijk te implementeren zijn, maar het zal u helpen tijd te besparen en de klantenservice te verbeteren.

Elektronische handtekeningen hebben tal van voordelen voor startende bedrijven. Startende bedrijven die het belang inzien van elektronische handtekeningen voor de voordelen op de lange termijn voor hun ontwikkeling, kunnen nieuwe benaderingen inslaan. Het belangrijkste is dat startende bedrijven ook de problemen met routinematige administratieve taken kunnen stroomlijnen.

Elektronische ondertekening ondersteunt start-ups bij het ontwikkelen van concurrerende producten en het promoten van efficiëntere werkplekken. Het kan ook helpen bij het stimuleren van innovaties in de moderne zakenwereld. Hierdoor kunnen startende eigenaren ook omgaan met de veranderende trends in de moderne zakelijke omgeving.