esignly_logo

Geeft de elektronische handtekening op een juridische overeenkomst het document alle elektronische handtekeningen die juridisch bindend zijn?

image

Voordat we verder gaan en beginnen te praten over elektronische handtekeningen of elektronische handtekeningen en hoe het gebruik van elektronische handtekeningen over de hele wereld is toegenomen, vooral na COVID -19, laten we de betekenis van elektronische handtekeningen begrijpen. Als u eenmaal de betekenis begrijpt en wat het met het bedrijf doet, zult u een nieuwe interesse krijgen om er steeds meer over te weten en hoe het uw bedrijf kan veranderen en u een voorsprong op de markt kan houden.

Net als bij de traditionele/wet/inkt-gebaseerde handtekeningen, worden digitale handtekeningen gebruikt om documenten te ondertekenen en om uw toestemming te geven voor de inhoud die in het document wordt vermeld. Elektronische handtekeningen zijn echter multidimensionaal. Met een elektronisch handtekeningsysteem kan de ondertekenaar op verschillende manieren handtekeningen zetten, zoals het gebruik van een stylus of vinger om handtekeningen te tekenen op het scherm van het computerapparaat, zelfs in films; door het vakje 'Ik ga akkoord' aan te vinken, gescande afbeelding van de originele handtekening, enz. Gebruikers kunnen e-handtekeningoplossingen gebruiken om handtekeningen te plaatsen met een paar klikken. Dergelijke handtekeningen hebben juridische steun als de oplossing die wordt gebruikt om het document te ondertekenen, is gebouwd in overeenstemming met de wetten van het land.

De wettigheid van elektronische handtekeningen.

Over de juridische ondersteuning gesproken, het is belangrijk om te weten hoe en wat elektronische handtekeningen legaal heeft gemaakt. Digitale handtekeningen zijn geldig in veel Europese landen. Nadat in 2000 de ESIGN-wet was aangenomen, groeide de populariteit van de elektronische handtekening nog meer. Veel landen over de hele wereld zijn geschikt voor elektronische handtekeningen. Volgens de hierboven vermelde federale wet van de VS kan geen enkele rechtbank de geldigheid van een elektronische handtekening ontkennen alleen omdat deze elektronisch is. Kortom, elektronische handtekeningen zijn net zo geldig als natte handtekeningen.

Alle landen die het gebruik van een systeem voor elektronische handtekeningen accepteren, beschouwen het als legaal, het gebeurt op basis van drie cruciale factoren. Dit zijn die drie factoren.

#1 Wie heeft er getekend?

Deze factor stelt dat de identiteit van de ondertekenaar verifieerbaar moet zijn. Er zijn veel manieren om ervoor te zorgen dat de juiste persoon de handtekening op het document zet. Identiteitsverificatie kan worden gedaan door een unieke link naar de juiste ondertekenaar te sturen waarom e-mail,l sms, enz. Hoe meer en strikter de identiteitsverificatiemethode is, hoe hoger de veiligheid die deze zal bieden.

Daarnaast moet men ervoor zorgen dat de software elke activiteit die op het document plaatsvindt gedurende het hele proces registreert en opslaat. Al deze functies of vereisten maken de software de perfecte keuze voor u. Als u een eSignature-oplossing voor overheidsinstanties kiest , moeten deze factoren nog grondiger worden geverifieerd.

#2 Wat is er ondertekend en wat was de bedoeling?

Een andere factor die de wettigheid van het ondertekende document beïnvloedt, is de inhoud van het document en de bedoeling van de betrokken partijen. Het is belangrijk om te verifiëren en te controleren wat er is ondertekend en waren de betrokken partijen die werden uitgenodigd om het contract te ondertekenen van plan om het document te ondertekenen en wettelijk te bevestigen?

Dit is waar de inhoud van het document in beeld komt. Dit is waar wat wordt vermeld in het ondertekende document van belang is. Het is belangrijk om de inhoud te kennen die alle partijen hebben gegeven. Als het contract vóór het ondertekeningsproces verandert, wordt een nieuwe uitnodiging naar de partijen gestuurd. Als het document meer dan één partij heeft, wordt het pas als ondertekend beschouwd als alle partijen het ondertekenen, waaruit blijkt dat ze deze gemeenschappelijke inhoud accepteren en zich eraan committeren.

#3 Integriteit van het document.

Hier wordt gecontroleerd of het document is gewijzigd of dat ermee is geknoeid na het ondertekeningsproces? Dit betekent ook dat zodra het document door alle partijen is ondertekend, de inhoud niet mag worden gewijzigd of geknoeid. Als de gebruikte elektronische handtekening op PKI is gebaseerd, wordt het document gehasht en versleuteld. Versleuteling zorgt voor de integriteit van het document. Zelfs een minieme wijziging in de inhoud, zoals het toevoegen of verwijderen van een komma, spatie of punt, zou een andere hash genereren en daarmee alle partijen op de hoogte stellen van de wijziging. In dergelijke gevallen wordt het document (hoewel ondertekend) als ongeldig beschouwd.

Lees de blog- E-Signature For the Enterprise: The Four Requirements

Wanneer is een e-handtekening juridisch bindend?

U moet inmiddels begrepen hebben dat niet elke elektronische handtekening als juridisch bindend zal worden beschouwd. Het is niet gek om te begrijpen dat u niet zomaar een foto van uw natte handtekening op een willekeurig blanco papier kunt maken, deze kunt bijsnijden en op de documenten kunt plakken om het legaal te noemen. Dit proces wordt geen geldige elektronische handtekening genoemd. Dit proces wordt niet als betrouwbaar bewijs beschouwd, aangezien elke andere persoon uw handtekening gemakkelijk van dat stuk papier naar het betreffende document kan kopiëren. De wettigheid van de elektronische handtekening die is gemaakt met behulp van e-handtekeningoplossingen hangt af van het vermogen om de ondertekenaar te bewijzen of te identificeren, om te weten wie de handtekening heeft gezet en om ervoor te zorgen dat de ondertekende inhoud of het document intact is na de handtekening.

Regulering van elektronische handtekeningen.

Elektronische handtekeningen worden in meer detail beschreven in enkele cruciale handelingen zoals eIDAS. eIDAS is een uitgebreide regelgeving voor elektronische transacties in de Europese interne markt die zich bezighoudt met elektronische identificatie en vertrouwensdiensten. Terwijl deze wet de Europese markt beheerst, zal de ESIGN Act de Verenigde Staten regeren.

Hier zijn enkele wetten die het gebruik van elektronische handtekeningen reguleren:

UETA: Uniform Electronic Transactions Act

ESIGN Act: US Electronic Signatures in Global and National Commerce Act

eIDAS: verordening elektronische identificatie en vertrouwensdiensten

Belangrijkste voordelen van het gebruik van e-handtekeningen voor de overheidssector en anderen.

Het bespaart u tijd.

Als u een bedrijf bent dat te maken heeft met buitenlandse klanten, begrijpt u het belang van snelheid, veiligheid en hoogwaardige services en hoe vlottere documentatie helpt om snel deals te sluiten. Als u besluit het traditioneel te doen door het document af te drukken, te ondertekenen en op de post te doen bij de klant, kan het dagen duren voordat het document bij de betrokken partijen is. De andere partij voert dezelfde werkzaamheden uit en stuurt deze naar u terug. Dit hele proces zal weken duren. Aan de andere kant kunt u een systeem voor elektronische handtekeningen gebruiken om deals in een paar minuten te sluiten.

Blijf mobiel en teken nog steeds.

De moderne wereld is altijd onderweg. Mensen moeten vaak pendelen of houden ervan. En terwijl ze dit doen, willen ze ook hun taken uitvoeren, zoals boodschappen doen, winkelen, rekeningen of vergoedingen betalen, of gewoon een document aanvragen en een deal bevestigen. U kunt overal en altijd overal ter wereld belangrijke zakelijke deals sluiten terwijl u onderweg bent.

Het bespaart u geld.

Je hebt vast wel eens gehoord van de uitdrukking tijd is geld. Esignature-oplossingen bewijzen deze zin juist. Met digitale handtekeningen bespaart u niet alleen tijd en sluit u snel deals, maar bespaart u ook kosten op uitgaven als papier, inkt, porto, printen, faxen, etc.

Wilt u meer informatie over onze diensten? Praat met onze adviseurs!